Fin Alpacka Bouclé (230g)

Produktinformation:

Material

80% alpacka 20% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 meter

Form

härvor á 230g

Pris ved 50 gram

47,82 kr

STICKNING

14 maskor per 10 cm ( dubbeltråd)

kr 220,00

(47,82 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

80% alpacka 20% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 meter

Form

härvor á 230g

Pris ved 50 gram

47,82 kr

STICKNING

14 maskor per 10 cm ( dubbeltråd)

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 394 l vatten
ca. 6 kg CO2
ca. 2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

ALPACKA BOUCLÉGARN

Mjukt och fint alpacka bouclégarn i vackra naturliga färger. Välj mellan gråa, bruna och ljusa nyanser – eller kombinera dina favoriter för flerfärgade stickade plagg med alpacka bouclégarn. Garnet är huvudsakligen baby alpacka, kombinerat med lite polyamid för extra styrka. Syntetfibrerna märks knappt i det färdiga garnet som framträder med små mjuka öglor av den fina baby alpackaullen.

Det är ett läckert garn som gör sig bra till tröjor, halsdukar och mössor – eller vad sägs om mysiga filtar och soffkuddar?

Stickfasthet och stickmönster

Bouclégarn har blivit riktigt trendigt till tröjor och koftor. Stickar du ihop två trådar kan du nå en stickfasthet på 14 maskor per 10 cm, vilket passar perfekt till flera fina stickmönster till tröjor i bouclégarn. Det kan till exempel vara:

Vad du än väljer, gör dig själv tjänsten att göra ett stickprov först. Du kan behöva gå upp eller ner en sticka för att uppnå rätt stickfasthet och den look du gillar bäst.

Bouclégarn till färgning

Vi har haft turen att få en råvit färgvariant av Fin Alpacka Bouclé, som kommer att passa perfekt för garnfärgning. Om du är ny i färgvärlden kan du tryggt komma igång med våra syrafärg-kit, som innehåller allt du behöver. Att färga ditt eget bouclégarn tillför ytterligare en kreativ process till ditt handarbete och du får ett resultat som är helt unikt och personligt.

Bouclé eller fluffy?

Visste du att kvaliteter av borstat garn ursprungligen är bouclégarn? Våra garner Borstat alpacka och Fin borstat Alpacka har en historia som bouclégarn, men när ullfibrerna borstas får de ett helt annat uttryck med större fyllighet och extra mjukhet. Gillar du att matcha färger kan du hitta Fin Borstad Alpacka i både beige, brun och kolgrå, som är exakt samma nyanser som motsvarande färgvarianter i fin bouclé.

Garnalternativ – billigt bouclégarn

Fin Alpacka Bouclé-garn är ett prisvärt garnalternativ. Eftersom det är ett parti överskottsgarn är vårt lager begränsat. Däremot bidrar du med ditt val av överskottsgarn till att spara på jordens resurser, då du slipper nyproducerat garn. Priset är 220 SEK för ett garnnystan på minst 230 gram – det motsvarar bara 47,82 SEK per 50 gram.

Tvätta Alpacka Bouclégarn

Bouclégarn bör handtvättas vid max. 30 grader och med ulltvättmedel. En nyare tvättmaskin med ett bra skonsamt program för ull kan nog också användas. Men försök om möjligt. genom att tvätta ditt stickprov först. Och kom alltid ihåg enzymfritt tvättmedel avsett för ull.

Se mer: bouclégarn

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen