Ros alpacka merino bomull – råvit

Produktinformation:

Material

50% alpacka 20% merino 30% bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 1.200 m/kg ( ca. 60 meter per 50 gram)

Form

på kona

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

stickor 5-6 mm

kr 1.270,00

(45 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

50% alpacka 20% merino 30% bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 1.200 m/kg ( ca. 60 meter per 50 gram)

Form

på kona

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

stickor 5-6 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 3.426 l vatten
ca. 35,3 kg CO2
ca. 12,8 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

VITT ALPACKAGARN

Vi har fått hem ett större parti av vitt alpackagarn som även innehåller merino och bomull. Garnet är 3-trådig och är riktigt mjuk och luftigt. Det innehåller endast naturmaterial och passar de lite tjockare stickorna på 5 mm.

MJUKT ULL MOT KROPPEN

Garnet är som sagt mycket mjukt och luftigt och det kan vara ett alternativ till dig som vanligtvis inte tål ull som ligger nära kroppen. Sticka fina tröjor, slipovers. koftor, halsdukar och mycket annat med det. Det går även bra att ha det till virkning, maskinstickning men även till din vävstol -(varp och inslag). I och med att det är ett vitt alpackagarn så kan det även färgas med vårt kit med syrafärger. Är du sugen på att köpa garnet men vill ha lite inspiration först? Då kan du kika in på vår Instagram och se vad både vi och andra kunder har skapat!

ERBJUDANDE PÅ VITT ALPCKAGARN

Allt vårt garn kommer från textilindustrins överskottsproduktion som annars hade gått till kassering. På den vägen kan vi erbjuda en mer hållbar garnbutik, samtidigt som du kan spara pengar på fint och lyxigt garn.  Garnet kommer i koner och är från ett restparti från Italien. Vi säljer lyxgarnet för endast 900 SEK/kg. 

Se mer: ull, bomull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.