New Zealand ull (100g) – svart/röd

Produktinformation:

Material

100% new zealand ull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 112 m

Form

nystan à 100 gram

Pris ved 50 gram

27,50 kr

STICKNING

stickor 3-5 mm

kr 55,00

(27,50 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

100% new zealand ull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 112 m

Form

nystan à 100 gram

Pris ved 50 gram

27,50 kr

STICKNING

stickor 3-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 211 l vatten
ca. 3.124 kg CO2
ca. 0,9 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

ULLGARN FRÅN NYA ZEALAND

Läckert new zealand ullgarn som innehåller 100% ull från Nya Zeelandsfår. Garnet är flerfärgat med långa färgskiftningar och är både oeko-tex garn och mulesingfritt.

Garnet kan verka lite stelt i början men efter tvätt öppnar fibrerna upp sig och är mycket mjukare samt blir lite fluffigt. Det läckra ullgarnet kan användas till många olika ändamål. Till exempel  sköna strumpor eller en varm tröja eller kofta. Du kan välja att sticka med en enda tråd New Zealand ull eller så kan du komplettera med en tråd av ett annat enfärgat garn – det kan till exempel vara en fluffig följetråd i mohair.

OBS! Garnet har väldigt långa färgskiftningar så inget nystan är det andra likt. Färgerna finns där och du behöver därför inte vara orolig att du fått fel garn om du beställer fler än ett nystan i t.ex Multicolour.

STICKFASTHET

Vårt stickprov med stickor 4,5 mm ger ca. 20 maskor á 10 cm, och med nål 5 mm får vi ca. 19 stygn. Men kom ihåg att du alltid ska göra ditt eget stickprov innan du verkligen sätter igång med ett mönster.

Kanske kan du använda garnet till en Stockholm Slipover? – Där kommer du att kunna se de långa färgskiftningarna utspela sig.

Garnet finns i svart/röd, d.v.s där färgerna skiftar från svart till röd.

VAD BETYDER OEKO-TEX?

OEKO–TEX® Standard 100 är en produktcertifiering som ställer krav på innehållet av kemiska ämnen som är – eller misstänks vara – skadliga för vår hälsa.

VAD BETYDER MULESINGFRITT?

Får som föds upp särskilt i Australien eller Nya Zealand befinner sig av klimatskäl i riskzonen för att bli smittade av spyflugor som slår sig ner i de varma, fuktiga och dåligt ventilerade hudvecken och lägger sina larver där.

Mulesing innebär att området angripet av larver skärs bort med vass sax eller kniv helt utan bedövning. Det lämnar fåren med några sår som inte behandlas vidare utan får läka sig själva. Där det sedan bildas ärrvävnad kan hår eller ull inte längre växa. Området förblir slätt och utan hudveck, och håller sig därför borta från spyflugornas strålkastare.

Mulesingfri innebär alltså att fåren inte har utsatts för denna behandling.

BILLIGT ULLGARN MED FÄRGSKIFTNING

Vi har fått hem New Zeeland ullgarn som ett restparti och säljer det för 55 kr för ett nystan på 100 gram.

TVÄTTA NEW ZELAND ULL

Garnet består av 100 % ull, och vi rekommenderar därför att du tvättar för hand med ulltvättmedel.

Se mer: ull

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen