Atena borstat mohair (250 g) – vit

Produktinformation:

Material

56 % merinoull 24 % mohair 20 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 225 m

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

50 kr

STICKNING

stickor 4½-5½ mm med en enkeltråd

kr 250,00

(50 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 127 i lager

Produktinformation:

Material

56 % merinoull 24 % mohair 20 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 225 m

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

50 kr

STICKNING

stickor 4½-5½ mm med en enkeltråd

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 424 l vatten
ca. 6,4 kg CO2
ca. 1,9 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktionen i EU. Hjälp till att minska garnspillet genom att förvandla borstad merinoull med mohair till något nytt och vackert.

BORSTAD MERINOULL MED MOHAIR

Med borstad merinoull med mohair kan du få ett vackert och fluffigt uttryck i ditt handarbete, utan att det blir tungt. Garnet består av borstad mohair och merino vilket ger garnet mjukhet och massor av fyllighet. Tillsatsen av polyamid säkerställer mer slitstyrka så att ditt färdiga projekt håller en längre tid.

VIRK OCH-STICKFASTHETER

Borstad merinoull med mohair är i en tjocklek där du kan t.ex. kan välja att sticka med enkel tråd på stickor 4½-5½ mm, eller så kan du sticka med 2 trådar ända upp till stickor 9-10 mm. Du kan ev välja att använda garnet som följetråd tillsammans med annat garn, t.ex. Italiensk merino. Vi har redan gjort ett stickfasthetsprov med italienskt merino där resultatet med stickor 6 mm blev 16 maskor per 10 cm.

Vi har även experimenterat i patentstickning med en enkel tråd och tjocka stickor (10 mm) där vi fått ca. 13 maskor per 10 cm. Med samma stickor och rätstickning fick vi 12 maskor. Båda proverna har ett mycket löst och luftigt uttryck.

Vi har även kollat vad virkfastheten ihop med vårt nya Vale Cotton med paljetter blev på nål 5 mm. Där blev resultatet 15 virkmaskor per 10 cm. Uttrycket blev rätt fast men vill du att det ska falla lösare så ska du gå upp i nålstorlek.

Oavsett om du väljer en eller flera trådar och tjocka eller tunna stickor bör du alltid göra ett stickprov innan du börjar med ett visst mönster. Du kan behöva justera stickstorleken lite för att få rätt stickfasthet till just det mönstret du vill gå efter.

GARN TILL FÄRGNING

Garnet är vitt och mycket lämpligt för färgning. Dels för att det redan är uppvindat till härvor men också för att en stor del av garnet innehåller ullfibrer som fäster sig riktigt bra i våra oeko-tex färger. Garnspecialisten säljer pulver till garnfärgning – vi har det i burkar om 10 och 100 gram.

DU SKA NYSTA GARNHÄRVAN TILL ETT NYSTAN

Oavsett om du ska färga härvan eller inte, kommer su i slutändan behöva nysta härvan till ett nystan. Du kan göra detta genom att hänga garnhärvan över en stolsrygg och veva in det för hans till ett nystan. Alternativt – och för att göra det enklare och snababre – kan du överväga att investera i en garnvinda och nystmaskin. Om du inte vet hur du trär tråden genom dessa redskap så kan du se vår videoguide.

TVÄTTRÅD – MOHAIR

Om det inte räcker med att vädra ditt plagg med mohair så bör det handtvättas i max 30 grader. Rör ner tvättmedlet väl i vattnet innan du lägger kläderna i. Flytta försiktigt på kläderna – de får inte vridas. Skölj kläderna väl men försiktigt.

BILLIGT MOHAIRGARN FRÅN ITALIEN

Garnet är från ett överblivet parti från Italien som vi fick hem i härvor på ca. 250 g och endast i vitt. Vi säljer dem för endast 250 SEK per härva, vilket motsvarar 50 SEK per 50 gram. När vi skriver ”ca” betyder det att enskilda härvor mycket väl kan väga lite under 250 gram, men avvikelsen kommer givetvis att ligga inom vad vi lovar i våra försäljningsvillkor (max 4% avvikelse).

Se mer: härvor, borstat garn, mohairgarn, merinogarn

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.