Derby merino mohair (800g)

Produktinformation:

Material

67% merino 20% mohair 13% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.000 m/kg (ca. 200m/50gram)

Form

kon à ca. 800g

STICKNING

s 3-5 mm

kr 970,00

Produktinformation:

Material

67% merino 20% mohair 13% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.000 m/kg (ca. 200m/50gram)

Form

kon à ca. 800g

STICKNING

s 3-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.482 l vatten
ca. 22,8 kg CO2
ca. 6,3 KwH

Her kan du være med til at mindske garnspild, for Derby merino mohair er et overskudsprodukt fra tekstilproduktion i EU.

FLERFÄRGT MOHAIR MERINO GARN

3-trådigt ullgarn, där ullen är merinoull, samtidigt som den är i gott sällskap med mohair och polyamid. de 3 trådarna av merino och mohair garn är var och en i olika färger. Den ena är vit och upprepar sig i alla färgvarianter. I många av färgvarianterna är den andra tråden svart. Detta gäller särskilt de mörka färgerna.

Merinogarn med mohair kan användas både ensamt och som följetråd. Som stickgarn skulle vi kunna tänka oss att använda det till en  Liebling Sweater (Camilla Vad)) genom att till exempel sticka ihop det med 1 tråd italiensk merino. Men kom alltid ihåg att göra ett stickprov, för du kan behöva använda en lite tjockare eller tunnare sticka för att uppnå rätt stickfasthet.

TVÄTTTRÅD – MOHAIR MERINOGARN

Vi rekommenderar att du tvättar ditt färdiga handarbete för hand. Kom ihåg att använda ulltvättmedel. Är din tvättmaskin en nyare modell och har den ett ulltvättprogram? Då kan du testa att tvätta ditt stickprov först innan du chansar med ditt färdiga handarbete.

Se mer: mohair

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.