Coventry borstat mohair följetråd (ca. 200g)

Produktinformation:

Material

30% mohair 40% akyl 27% polyamid 3% elastan

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 550m/ 50g

Form

kon á ca. 200g.

Pris ved 50 gram

30 kr

STICKNING

stickor 3-5 mm eller som följetråd

(30 kr / 50 g)

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

30% mohair 40% akyl 27% polyamid 3% elastan

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 550m/ 50g

Form

kon á ca. 200g.

Pris ved 50 gram

30 kr

STICKNING

stickor 3-5 mm eller som följetråd

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 144 l vatten
ca. 4,7 kg CO2
ca. 1,3 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Vær med til at mindske garnspild ved at forvandle Coventry børstet mohair følgetråd til noget nyt og smukt.

BORSTAT MOHAIR FÖLJETRÅD

Vill du ha en mysig look i ditt handarbete? Då har du nu chansen med Coventry borstat mohair-följetråd som är ett mjukt, läckert och fluffigt tunt garn med mohair. Den innehåller även akryl och polyamid, vilket säkerställer att ditt handarbete behåller sin form. Garnet är dessutom något elastiskt.

Borstat mohair är riktigt mjuk. Du kan använda den både som stickgarn som den är eller som följetråd tillsammans med ett annat garn. Varför inte använde det ihop med vårt Italienska meirno eller Trend merino angora? Du kan välja att sticka den med en ensam tråd och få ett lätt och öppet uttryck, eller så kan du ta 2 trådar tillsammans för att göra den lite fastare. Oavsett om du väljer en eller flera trådar ska du alltid göra ett stickprov. Du kan behöva justera stickstorleken lite för att få rätt stickfasthet. Vi har gjort ett stickprov och kom fram till en stickfasthet på ca. 24 maskor per 10 cm med stickor 4 mm. Vi alla stickar på olika sätt så vi råder dig att göra ditt eget prov innan du utgår efter vårt.

1 kon borde räcka till en enfärgad tröja om du stickar med en tråd.

BILLIGT MOHAIR FRÅN ITALIEN

Garnet är från överskottsparti från Italien som vi fick hem på koner på 200g. Eftersom garnet är på koner, behöver inte häfta en massa ändar jämfört med när du använder små garnnystan. Samtidigt är det ett mer hållbart sätt att köpa garn, snarare än att köpa garn som är producerat med direkt syfte att sälja det som garn till privatpersoner. Här pratar vi om överskottsgarn från textilindustrin. Alltså garn som skulle ha vävts in i textilier, men som blivit över. Vi säljer Coventry borstad mohair följetråd för endast 120 SEK. för en kon med ca. 200 g.

TVÄTTA STICKADE PROJEKT

Handarbete med mohair ska handtvättas i ljummet vatten. Undvik att vrida, utan krama istället ur vattnet och lägg det plantork.

tvättråd stickad borstad mohair

BEHÖVER DU STICKTILLBEHÖR?

Då kan vi naturligtvis också hjälpa till. Garnspecialisten har ett stort urval av garntillbehör här.

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.