Amorino mohair med färgskiftning (1 kg)

Produktinformation:

Material

46 % mohair 4 % ull 50 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 500 m/50 g)

Form

På kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

60 kr

STICKNING

Tunnna stickor eller som följetråd ihop med annat garn

kr 1.200,00

(60 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

46 % mohair 4 % ull 50 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 500 m/50 g)

Form

På kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

60 kr

STICKNING

Tunnna stickor eller som följetråd ihop med annat garn

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.006 l vatten
ca. 19,8 kg CO2
ca. 54,9 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

TUNN MOHAIR MED FÄRSKIFTNING

Mjuk, läcker och fluffig tunn mohair med färgskiftning. Garnet byter färg i de vackraste nyanserna vilket kommer att ge en fin effekt i ditt handarbete. Förutom mohair består garnet av ull och polyamid. Polyamid tillsätts för att säkerställa att garnet inte går av och att ditt färdiga handarbete behåller sin form.

Garnet är borstat och väldigt mjukt. Och så har den en tjocklek som gör att man kan använda den både som stickgarn som den är, eller som följetråd tillsammans med anbat garn, till exempel tillsammans med vår italienska merino eller Lani merino extrafine, som båda finns i många vackra färger.

ANVÄND MOHAIR SOM FÖLJETRÅD

Zuzana har blivit djupt förälskad i detta garn och har lekt med stickprover:

  • 2 trådar Amorino mohair på stickor 4 mm = 18 maskor per 10 cm. Den passar t.ex. med stickfastheten som en Puff-blus från Le Knit.
  • 1 tråd Amorino mohair + 1 tråd Freddie merino alpacka mohair på stickor 5 mm = ca. 17 maskor per 10 cm. Samma stickfasthet som i Crew Jumper från Spektakelstrik.
  • 1 tråd Amorino mohair + 1 tråd Ascot merino på stickor 4 mm = 20 maskor per 10 cm. Det kan t.ex. passar en Sommer Ella från Le Knit

Men kom ihåg att våra förslag på mönster kommer från våra stickprover. Vi stickar alla olika, så oavsett vad vi föreslår ska du alltid göra ditt eget stickprov.

Tvätta garn med mohair

Garn med mohair bör handtvättas i max 30 grader. Rör ner ulltvättmedlet väl i vattnet innan du lägger kläderna i. Flytta försiktigt på kläderna – de får inte vridas. Skölj kläderna väl.

Billigt mohairgarn

Garnet är från ett överblivet parti från Italien som vi har tagit hem på koner i många vackra färger. Vi säljer den för 1200 kr per kon med 1 kg garn. Det motsvarar ett pris på endast 60 SEK för 50 gram garn.

Det praktiska med tunn mohair med färgskiftning på koner är att du inte behöver fästa en massa lösa ändar. Det får du varje gång du startar ett nytt garnnysta. Eftersom garnet är en överskottsprodukt från textilindustrin är det ett mer hållbart sätt att köpa garn, snarare än att köpa garn som är producerat med direkt syfte att sälja som garn till privatpersoner.

Och ett kilo är inte alls för mycket, för när du väl kommit igång med det vackra garnet och upptäcker hur många andra färger det går att kombinera med, tar det snabbt slut.

Se mer: Mohair

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.