Fire borstat alpacka följetråd (900 g) – råvit

Produktinformation:

Material

48 % alpacka 36 % akryl, 9 % polyamid 7 % lurex

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 350 m

Form

kon á ca. 900 g

Pris ved 50 gram

31,11 kr.

STICKNING

sticka 3-4 mm, men prova dig fram så att du hittar din egen stickfasthet.

kr 560,00

(31,11 kr. / 50 g)

Tillgänglighet: 28 i lager

Produktinformation:

Material

48 % alpacka 36 % akryl, 9 % polyamid 7 % lurex

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 350 m

Form

kon á ca. 900 g

Pris ved 50 gram

31,11 kr.

STICKNING

sticka 3-4 mm, men prova dig fram så att du hittar din egen stickfasthet.

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 970 l vatten
ca. 25 kg CO2
ca. 6 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla Borstad alpacka akryl till något nytt och vackert.

BORSTAD ALPACKA FÖLJETRÅD

Med en borstad alpacka följetråd kommer ditt färdiga arbete få ett vackert och lite fluffigt utseende. Innehållet av alpacka bidrar till mjukhet och värme, medans akryl och polyamid säkerställer extra hållbarhet och styrka i ditt färdiga handarbete. Innehållet av lurex bidrar med en lätt och diskret glans.

Vår Borstad alpacka följetråd är relativt tunn, men eftersom den också är lite fluffig kan den lätt användas som enkeltråd. Vi har t.ex. gjort ett stickprov på stickor 4 mm med en enkel tråd och fick 25-26 maskor per 10 cm. Detta ger ett lätt uttryck. Det kommer t.ex. vara riktigt snygg till en lätt sommarkofta att bära över sommarklänningen.

Oavsett vilket mönster du väljer, bör du alltid göra ett stickprov. Du kan behöva justera stickstorleken lite för att uppnå den stickfasthet som beskrivs i ditt ösnkade mönstret.

BILLIGT ALPACKAGARN FRÅN ITALIEN

Som vanligt har vi fått garnet från ett överbliviet restparti. Vi säljer det i koner och fördelen med garnspolar är att du slipper häfta en massa ändar, jämfört med när du använder små garnnystan.

Genom att köpa garnet hos Garnspecialisten, bidrar du med minskat garnspill. Detta eftersom garnet kommer från textilindustrins överskottsproduktion som annars hade slängts.

Vi säljer borstad alpacka följetråd för endast 560 SEK för en kon med ca. 900 g garn. Det motsvarar 31,11 SEK för 50 gram garn.

Tvätta stickat plagg med borstad alpacka följetråd

Handarbete med alpackaull ska handtvättas i ljummet vatten. Undvik att vrida, utan krama istället ur vattnet och lägg det plant att torka, gärna på en handduk eller trägolv.

Saknar du knappar?

Då kan vi naturligtvis också hjälpa till. Garnspecialisten har ett stort urval av knappar i olika storlekar och olika utföranden, t.ex.

bling-knapp med blomma
guldknapp med blomma eller
blingknapp med diamanter.

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.