Ofelia merinogarn med sytråd - koksgrå

Produktinformation:

Material

83% merino 17% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.000m/kg (ca. 200m/50g)

Form

kon

Pris ved 50 gram

22,50 kr

STICKNING

stickor 3 -4 mm

(22,50 kr / 50 g)

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

83% merino 17% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.000m/kg (ca. 200m/50g)

Form

kon

Pris ved 50 gram

22,50 kr

STICKNING

stickor 3 -4 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.773 l vatten
ca. 27,6 kg CO2
ca. 7,7 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

ITALIENSK MERINO MED SYTRÅD

Fint och supermjukt merinogarn med sytråd från Italien med bra fyllighet. Garnet är spunnet som ett rör med stoppning. Den svarta sytråden (polyamid),  är själva röret, medans den ljusare delen är merinoullet som utgör fyllningen. Kort och gott kan garnet beskrivas som ett tunt och mer kompakt blow-yarn.

VAD ÄR MERINOULL?

Merinoull kommer från merinofår och jämfört med vanlig ull är merinoull mjukare och tunnare. Om du besväras av klåda av ull kan vi rekommendera dig att prova merinoull, som har mjukare fiber.

TVÄTTA MERNOULL

På grund av det höga innehållet av merinoull, rekommenderar vi att du tvättar för hand eller på ett lågtemperatur-ulltvättprogram. Tvätta eventuellt ditt stickprov först, så att du är säker på att din tvättmaskin inte ställer till problem. Kom ihåg att använda ulltvättmedel.

BILLIGT GARN FRÅN RESTPARTIER

Vi har fått hem garnet som en liten rest från Italien. Det är en överskottsprodukt från textilindustrin och genom att köpa garnet här, gör du ett mer hållbart köp, samtidigt som du sparar pengar. Här behöver du endast betala 450 kr/kg, vilket motsvarar ett pris på endast 22,50 kr/50g

Se mer: ull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.