GARNSPECIALISTEN

Här kan du hitta de mönster som vi själva tagit fram utifrån de garner vi fått hem på lager.

1 produkt

KÖP GARNSPECIALISTENS EGNA STICKMÖNSTER

Det är ingen hemlighet att Garnspecialisten får RIKTIGT mycket garn in till dörren…. och ut igen. Det gör att vi väldigt sällan hinner designa något vackert i vårt garn. Ofta lyckas vi bara sticka ett stickfasthetsprov och sen är garnet slutsålt.

Det är också en av anledningarna till de attraktiva priserna vi har. Man måste vara lite kreativ, för mönster som hänvisar till garnet följer inte med. Vi gör vårt bästa för att referera till de mest populära mönstren om vi bedömer att stickfastheten passar.

Genom åren har vi kunnat se att Garnspecialisten ofta får rester med liknande material och löplängd som välkända garner. Det är dessa vi fokuserar på när vi själva gör stickmönster.

Här kommer du att kunna hitta stickmönster som är baserade på vilken typ av garn vi får med jämna mellanrum. Eller så kan du hitta mönster (t.ex. till Grys fri fantasi sjal) där stickfastheten inte är så avgörande, och där du i princip kan använda alla våra garner – eller till och med garn du redan har.

Det är trots allt vårt uppdrag att minska garnavfallet. Det gäller inte bara överskottsgarnet som vi själva går ut och ”sparar”, utan även garn som finns i ditt hem och samlar en del damm.

ENKLA STICKMÖNSTER

Vi har lagt mycket fokus på att stickmönsterna ska vara tidlösa och lätta att följa. Storlekarna ska också vara lätta att skala upp/ned, allt beroende på stickfastheten på det garn du nu har.

FÖRSLAG TILL GARNALTERNATIV

Det kan mycket väl vara så att garnet som används till våra stickmönster är slutsålt. Därför hänvisar vi inte bara till garnnamnet utan även materialinnehåll, löplängd och stickfasthet. I menyn kan du enkelt söka efter de garnalternativ vi just nu har i vår webshop.

Oavsett vilket mönster och vilket garn du väljer, rekommenderar vi starkt att du stickar ett eget stickfasthetsprov innan du påbörjar ett projekt. Tänk också på att tvätta provet, då det är vanligt att garn krymper lite efter tvätt.

Om det är skillnad på stickfastheten du fått och den som rekommenderas i mönstret, kan du fundera på om du ska sticka efter en större/mindre storlek, eller om du kan justera mönstret så att t.ex. maskorna passar till din bredd.

Om du är osäker på vilket garn du ska sticka våra mönster i, kontakta gärna vår trevliga kundtjänst – vi hjälper dig att komma igång.

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.