Recy-denim återvunnet bomullsgarn (1kg) – denimblå

Produktinformation:

Material

100% återvunnet bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

3.000 m/kg (ca. 150m/50g)

Form

kon á min 1kg

Pris ved 50 gram

33,50 kr

STICKNING

stickor 4-5½mm

kr 670,00

(33,50 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 5 i lager

Produktinformation:

Material

100% återvunnet bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

3.000 m/kg (ca. 150m/50g)

Form

kon á min 1kg

Pris ved 50 gram

33,50 kr

STICKNING

stickor 4-5½mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 125 l vatten
ca. 9,8 kg CO2
ca. 8,5 KwH

Här har man sparat resurser, både för att det är återvunnen bomull, men också för att det är garn från överskottsproduktion i textilindustrin. När du köper detta garn bidrar du till att minska garnspillet.

ÅTERVUNNET BOMULL

Här är ett garn av italienskt återvunnet bomull som kan värma ditt gröna hjärta. Är du en person som älskar garn som är återvunnet så ska du läsa vidare! Detta återvunna bomullsgarnet kommer från använda jeans, som har behandlas och finfördelas i speciella maskiner, för att sedan bli till en 2-trådig tråd. Resultatet blir ett supermjukt bomullsgarn som fungerar till de flesta tekniker, så som stickning, virkning, maskinstickning, tuftning och vävning (inslag).

Eftersom garnet består av återvunna fibrer, är tråden inte helt lika stark jämfört med nya fibrer. Tråden går alltså lättare av om du drar för hårt i det, så ha det i åtanke när du använder garnet. 

STICKA KLÄDER MED 2-TRÅDIGT BOMULLSGARN

Den 2-trådiga, mjuka återvunna bomullen är bl.a formidabel som stickgarn. Till exempel är den lämplig för kläder; blusar/toppar och babykläder. Du kan välja att använda den i den tjocklek den har, eller så kan du välja att ta flera trådar tillsammans. Zuzana har gjort ett stickprov och fick med hjälp av stickor på 5mm, en stickfasthet på 17-18 maskor per 10 cm. Eftersom det börjar bli riktigt inne med jeans från topp till tå, föreställer vi oss att garnet blir en riktigt hit till Spektakelstriks Crew Jumper med tilhörande Crew Skirt. Vi rekommenderar dock att du gör ditt eget stickprov innan du går igång med ett projekt. Du kan behöva gå upp eller ner i stickstorlek.

Vill du ha ett liknande återvunnet bomullsgarn fast tunnare, kan du kika in på vårt Denim 16/1. Detta garnet passar er som sysslar med maskinstickning.

Erbjudande på bomullsgarn

Detta är inte bara ett garn med återvunnet bomull, det kommer också från överskottsproduktion som vi lyckligtvis fick rädda från att gå till soptippen.

tvättanvisning återvunnet bomullsgarn

Se mer: bomull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.