Merino silke tubgarn (ca. 200g) – naturvit

Produktinformation:

Material

57% extrafine merino 43% oeko-tex mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 150m/50g.

Form

I härvor á ca. 200g

Pris ved 50 gram

100 kr

STICKNING

s 5-6 mm

kr 400,00

(100 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 14 i lager

Produktinformation:

Material

57% extrafine merino 43% oeko-tex mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 150m/50g.

Form

I härvor á ca. 200g

Pris ved 50 gram

100 kr

STICKNING

s 5-6 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 5.165 l vatten
ca. 4,1 kg CO2
ca. 1,7 KwH

Merinosilkestubgarn är en överskottsprodukt från textilproduktion inom EU och du kan därför hjälpa till att minska garnspillet genom att köpa garnet från Garnspecialisten.

EXTRAFINE MERINO OCH OEKO-TEX MULLBÄRSSILKE

Mjukt garn bestående av extrafine merino och oeko-tex mullbärssilke. Garnet är spunnet som en tub – som till utseendet liknar en lång stickad bit Linguine (pasta). Det platta silkegarnet blir superfint till t.ex en snygg sommartopp eller lätt sommarblus. Det passar även till babystickning.

FÄRGA SILKE/MERINOGARN

Garnet är i en vacker naturvit nyans men vill du hellre ha det i en annan färg, kan du använda våra pulverbaserade syrafärger. Vi säljer dem som kit med 13 färger och på enskilda burkar på 10g. eller 100g. Är du intresserad av att färga annat garn så kan du kika in på vår kategori Garn till färgning.

STICKFASTHET

Efter både färgning och tvätt, fick vi en stickfasthet på 21 maskor per 10 cm med stickor 5 mm. Eftersom vi alla stickar på olika sätt, råder vi dig att göra ett eget stickfasthetsprov, innan du utgår efter vårt resultat.

GARNALTERNATIV TILL FESTIVAL SWEATER

Gry har stickat PetiteKnits Festival sweater – My Size med ränder i Baby Alpacka Merino och Baby Alpacka Suri. Man kan såklart även göra ränderna med restgarn du har hemma.

BILLLIGT OEKO-TEX MULLBÄRSSILKE

Som allt annat garn vi har på webshoppen, kommer även detta från textilindustrins överskottsproduktion. Hos Garnspecialisten gör du därför ett hållbart garnköp, samtisigt som du kommer undan billigare. Här får du garnet för endast 400 kr per härva. En härva varierar med en vikt på 194-205 gram.

Bör handtvättas i max 30 grader.

Se mer: Silke, merino

 

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.