Baby Alpacka Lin Silke Blowgarn (600g)

Produktinformation:

Material

63% baby alpacka 16% lin 21% mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

Kon á ca. 600 gram

Pris ved 50 gram

111,25 kr.

STICKNING

Stickor 4-5 mm, stickfasthet på sticka 5: 10 cm = 17 m

kr 1.335,00

(111,25 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Material

63% baby alpacka 16% lin 21% mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

Kon á ca. 600 gram

Pris ved 50 gram

111,25 kr.

STICKNING

Stickor 4-5 mm, stickfasthet på sticka 5: 10 cm = 17 m

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 8.212 l vatten
ca. 14 kg CO2
ca. 5 KwH

Välj överskottsgarn och hjälp till att spara på planetens resurser. Ge nytt liv åt detta blåsgarn med alpacka, linne och siden.

NATURLIGT BLOWGARN MED ALPACKA, LIN OCH SILKE

Detta garn har ett fantastiskt vackert, lätt melerat uttryck och är med sina rena naturmaterial perfekt för många härliga stickprojekt. Att det är ett blowgarn, betyder att det är gjort som ett tunt rör – i detta fall av silke, som antingen är naturvitt eller svart. Alpacka- och linfibrerna är inblåsta i sidentuben och man får på så sätt ett riktigt lätt och luftigt garn. Med detta garn kan du sticka en chunky tröja, utan att den blir för tung. Uttrycksmässigt har garnet gott om liv, då linfibrerna bidrar med textur och karaktär. Samtidigt ger alpackafibrerna mjukhet.

Zuzana har stickat ett prov på stickor 5 mm och fått 17 maskor pr 10 cm. Vi rekommenderar alltid att göra egna stickprover, då vi alla stickar olika.

Garnalternativ med naturligt blowgarn

Med utgångspunkt från 17 m = 10 cm finns det ett antal härliga stickmönster du kan utgå efter. Här får du en översikt över några av alternativen:

  • Från PetiteKnit kan till exempel Zipper Neck och Novice Slipover.
  • My Favorite Things Knitwears Sweater No. 23 är en klassisk vacker tröja som kommer att bli lätt i detta blåsgarn och är med stor sannolikhet en ny favorit i garderoben.

Blowgarn till all slags handarbete

Naturligt blowgarn med alpacka, lin och silke är inte bara utmärkta för stickning. Blåsgarn är också bra för effekter, till vävning, tuftning och kan även användas till maskinstickning, vid grovstickning. Du kan i alla fall se fram emot ett resultat som är mjukt att använda och känns lätt som en fjäder. Det visuella uttrycket är både elegant, ulligt och med en härlig look, tack vare samspelet mellan alpacka, silken och framförallt linne.

Skötsel och tvätt av naturligt blåsgarn med alpacka

Vi rekommenderar handtvätt. Använd alltid ett ulltvättmedel. Känner du din tvättmaskin väl kan ett ullprogram vara bra. Dock så ska du provatvätta först, t.ex med ditt stickprov. På så sätt ser du om ditt färdiga projekt håller för maskintvätt. Om du är tveksam, håll dig till handtvätt och kom ihåg att det räcker med vädring i många fall. Genom att spara på tvätten tar du hand om både ditt hantverk och planeten.

Se mer: silke, lin, alpacka

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.