Alpacka 9/2 (900g) – benvit

Produktinformation:

Material

100 % alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 225 m

Form

kon á 900g

Pris ved 50 gram

37,22 kr

STICKNING

s 3-4 mm stickfasthet: 21-24 m p. 10cm

kr 670,00

(37,22 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 75 i lager

Produktinformation:

Material

100 % alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 225 m

Form

kon á 900g

Pris ved 50 gram

37,22 kr

STICKNING

s 3-4 mm stickfasthet: 21-24 m p. 10cm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.884 l vatten
ca. 27 kg CO2
ca. 8 KwH

Detta alpackagarn är ett överskott från EU:s textilindustri. Låt oss tillsammans minska svinnet genom att skapa något nytt och vackert med det.

BENVITT ALPACKAGARN

Detta benvita alpackagarn är ett mångsidigt, läckert och rustikt garn som kan användas till de flesta av höstens stickprojekt. Garnet är tillverkat av 100% alpacka och med en stickfasthet på 21 maskor 10 cm passar den perfekt till många av PetiteKnits populära mönster (se förslag längst ner i denna text). Den benvita naturliga nyansen av alpackagarnet är vackert som det är – samtidigt är garnet upplagt för garnfärgning. På så sätt kan du få ut flera spännande projekt i olika färger, ur en enda kon.

FÖRDELAR MED ALPACKAGARN

Alpackagarn är uppskattat för sin mjukhet och temperaturreglerande egenskaper. Det gör att tröjor, koftor, jackor och halsdukar ger värme och samtidigt låter huden andas. Det här är verkligen ett garn som kommer att göra sig perfekt för höstens rusk och växlande temperaturer. Garnets fiberinnehåll är hundra procent naturligt, så ingen plast här. Jämfört med Garnspecialistens andra alpackagarn är detta benvita alpackagarn något mer långhårigt och den färdiga stickningen har en livlig och lite grövre finish.

STICKFASTHET OCH PROVLAPPAR

Vi har stickat tre provlappar med vitt alpackagarn:

  • 1 tråd på sticka nr. 3: 24 maskor per 10 cm
  • 1 tråd på sticka nr. 4: 21 maskor per 10 cm
  • 2 trådar på sticka nr. 5: 18 maskor per 10 cm

Kom alltid ihåg att sticka din egen provlapp för att säkerställa att du får önskad stickfasthet för just ditt projekt. Vi stickar alla olika.

GARN MED MÅNGA MÖJLIGHETER

Garnet har en användbar löplängd på 225 meter per 50 gram, vilket gör den mångsidig och enkel att kombinera med många populära mönster. Förutom stickning passar alpackagarn utmärkt som virkgarn, vävgarn och tuftgarn. Ovan ser du våra tre förslag på stickstorlekar och stickfastheter. Du kan även sticka ihop ännu fler trådar och få ett snyggt, chunky resultat. Eller vad sägs om att kasta dig ut i att färga en del av garnet och sticka fair isle/mönsterstickning genom att kombinera med den naturliga benvita färgen på alpackagarnet.

Garnalternativ till October Sweater

Med sin stickfasthet på 21m/10cm är alpackagarnet ett vackert alternativ till höstfavoriten October Sweater från PetiteKnit.

Garnalternativ till Cumulus-blusen

Genom att kombinera två trådar av alpackagarnet kan du sticka en lite tätare variant av den vackra Cumulusblusen med en stickfasthet på 18m/10cm.

Garnalternativ till Ankers Cardigan

Alpackagarnet kan även användas till en mysig kofta: Ankers Cardigan har en stickfasthet på 24m/10cm, vilket vi har uppnått genom att sticka garnet på 3mm stickor.

Billigt benvitt alpackagarn

Alpackagarnet kommer i koner på minst 900 gram och ett pris som motsvarar endast 37,22 SEK pr. 50 gram garn. Det möjliggör stickning, virkning, tuftning, färgning och vävning i naturgarn. Vi anser att alla ska ha möjlighet att njuta av handarbete.

Färga benvitt alpackagarn

Med sitt naturliga fiberinnehåll är det benvita alpackagarnet perfekt för garnfärgning. Här kan du verkligen spela och sätta din unika prägel på ditt färdiga projekt. Våra syrafärgningskit kommer med allt som behövs för att komma igång med garnfärgning. Allt du själv behöver bidra med är en gryta, citronsyra, en sked och ett par gamla syltburkar. Du kan läsa mer om allt det på vår sida om sura färgämnen. Och du behöver inte vara nervös för ordet ”syra” – det är bara vanlig hushållsvinäger som är certifierade med OEKO-TEX 🙂

Vi säljer även tillbehör för handarbete

Behöver du tillbehör till ditt handarbete, t.ex. knappar eller stickor, du hittar det även hos Garnspecialisten.

Se mer: Alpackagarn, ullgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.