HÅLLBART GARN

Hos Garnspecialisten gör vi vårt bästa varje dag för att erbjuda dig garn av högsta kvalitet som har minsta möjliga påverkan på miljön – det är vårt uppdrag! Majoriteten av vårt garn är inte nyproducerat utan kommer från textilindustrin där det blivit över på grund av överproduktion och snabba modeförändringar. I denna kategori hittar du även garn som har tagits fram med extra omsorg för miljön. Om du letar efter garn tillverkat av återvunna fibrer, garn certifierat med OEKO-TEX eller innovativa material som garn av tång, har du hamnat i rätt kategori.

Visar alla 8 resultat

HÅLLBART GARN

I vår kategori Hållbart garn förvarar vi de läckraste garnerna med den vackraste historien. Det är garn som är tillverkat av hållbart material, är oeko-texcertifierat eller tillverkat av återvunna fibrer.

BILLIGT OEKO-TEX GARN

Oeko-tex-certifikatet är ett av världens mest kända varumärken för garn och textilier som är helt fria från skadliga ämnen. Med denna certifiering är du som konsument säker på att garnet är testat för mer än 300 olika hälso- och miljöskadliga ämnen. Därför är oeko-tex-certifiering också känd som ”förtroende för textilier”.

Att garnet är oeko-tex-certifierat behöver inte betyda att det är en ekologisk produkt. Det är dock fortfarande högkvalitativa varor och du kan därför trygg med att välja varor med oeko-tex-märkningen.

En liten bonus för dig är det bra priset på garnet. Eftersom vi köper garn textilindustrins överskottsproduktion kan vi sälja det till marknadens lägsta priser.

GARN AV ÅTERVUNNA FIBRER

En annan typ av hållbart garn du hittar i denna kategori är vår ”recy”-linje. Vi har ett antal produkter som bygger på återvinning av befintliga fibrer. Det kan vara både naturfibrer, men även syntetfibrer, som polyester. Man tar helt enkelt gamla fibrer/garn/textilier/ och spinner till nytt garn. Det är briljant och miljövänligt. Tillexempel så är vårt Recy-Denim återvunnet bomullsgarn gjort på gamla jeans.

MILJÖVÄNLIGA GARNALTERNATIV

Utbudet i denna kategori är inte det största, det är vi väl medvetna om. Här hittar du ENDAST garn som faktiskt är tillverkat av hållbara material. Men det är viktigt för oss att betona att hållbarhet hos oss har en mycket större omfattning än bara materialet som garnet är tillverkat i.

Följande gäller alltså ALLA våra garner i HELA webbshoppen.

Alla våra garnleverantörer har hållbarhet högst upp på agendan. Det är en riktigt viktig parameter för oss när vi letar efter nya leverantörer av garn till dig. Det är viktigt för oss att de medvetet arbetar med hållbarhet i sin produktion.

Det kan vara många parametrar, inte nödvändigtvis bara framställning av garn i certifierat material. Det kan vara social hållbarhet, där de ser till att bönderna arbetar under goda och säkra förhållanden, eller så kan det vara djurskydd – att se till att till exempel merinofår är bekväma och att fibrerna är mulesingfria, det vill säga att fåren har inte exponerats för mulesing, vilket innebär att ett område av fåren som är angripet av larver skärs bort utan bedövning med vass sax eller kniv, varefter fåren får klara sig själv.

Många av våra leverantörer hittar nya sätt att återvinna rester eller oönskat sortiment, eller har utvecklat egna maskiner, som till exempel sparar på vatten, el eller fossila bränslen.

HÅLLBART GARNKÖP

På Garnspecialisten säljer vi inte bara hållbart garn. Det är själva processen med garn-inköp som gör oss till ett hållbart företag.

Vårt koncept ”Rädda garnet” bygger på cirkulär ekonomi. Det är att vi köper upp restlager från överproduktion och därmed förlänger garnets livslängd. Genom att köpa garnet av oss ger du det nytt liv och hjälper därför till att minska garnspillet.

Våra leverantörer producerar i genomsnitt cirka 2 ton garnavfall årligen. Det här är garnet vi köper, snarare än att beställa nyproducerat garn. Du kan därför köpa allt garn hos oss med gott samvete.

BILLIGT HÅLLBART GARN

Eftersom vi endast köper garn från textilindustrins överskottsproduktion, kan vi erbjuda marknadens absolut lägsta priser. Vi är mycket glada över att både kunna erbjuda våra kunder ett hållbart garn men också garn för väldigt låga marknadspriser.

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.