Merino viskos (50g) - svart

Produktinformation:

Material

50 % merino extrafine 50 % viskos

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

nystan à 50 gram

Pris ved 50 gram

15 kr

STICKNING

stickor 4 - 5 mm

kr 15,00

(15 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 71 i lager

Produktinformation:

Material

50 % merino extrafine 50 % viskos

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

nystan à 50 gram

Pris ved 50 gram

15 kr

STICKNING

stickor 4 - 5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 135 l vatten
ca. 1,3 kg CO2
ca. 0,4 KwH

Garnet är en restmängd som har uppstått på grund av överproduktion inom textilindustrin och du kan därför dels bidra till att minska garnspillet och dels spara på världens resurser. Eftersom det går åt mindre vatten och el och mindre CO2 släpps ut när garn används som annars skulle ha slängts.

GARN MERINOULL OCH VISKOS

Ett fint och lätt glänsande garn med extra fine merinoull och viskos.

Merinoull är en naturlig ullprodukt som kommer från merinofåret.  Viskos är tillverkad av nedbrutet och kemiskt behandlat trä. Många kallar viskos för en syntetfiber trots att den är baserad på ett naturmaterial. Det tillverkades ursprungligen i ett försök att göra silke billigare och mer tillgängligt. Garnet är rustikt, samtidigt som de är mjukt. Detta beror på mixen av viskos och merino.

VIRKA MED VISKOS

Detta merinoull och viskosgarn är superfint till både stickning och virkning. Virka fina spetstoppar, smådjur, väskor eller sjalar. Garnet är billigt, det kostar endast 15 kr per nysta som har en vikt på 50g och en löplängd på 100 m per 50 g. OBS! Garnet kommer från restpartier och har inte nystats in så tight som det brukar. Därför kommer du uppleva att trådarna enkelt ”glider av” nystanet, vilket ibland kan vara lite irriterande. Det är inget fel på garnet utan var bara uppmärksam på att trådarna kan glida och trasslas in om du bara låter det ligga fritt. Lägger du nystanet i en liten påse så kan det underlätta en hel del!

VAR MED OCH MINSKA PÅ GARNSPILL

Garnet är ett restparti som har uppstått på grund av överproduktion inom textilindustrin och du kan därför dels bidra till att minska garnspillet och dels spara på världens resurser. Eftersom det går åt mindre vatten och el och mindre CO2 utsläpp när garn används som annars skulle ha slängts. Garnspecialisten köper upp dessa återstående partier.

TVÄTTRÅD

Det är 50% ull i garnet och därför rekommenderar vi att extra fine merinoull och viskos handtvättas vid max. 30 grader eller på tvättmaskinens ullprogram. Men om du väljer tvättmaskin, tvätta ev. ditt stickprov först för att vara på den säkra sidan.

Behöver du tillbehör för handarbete?

Garnspecialisten har även ett stort urval av tillbehör för handarbete, t.ex. stickor och knappar. Behöver du sticka en kofta kan du definitivt hitta knappar som matchar.

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.