SYRAFÄRGNING

Hos Garnspecialisten hittar du billiga kit med syrafärger. Färga med syrafärger och få ett personligt och unikt garn. Vi säljer inte bara kit utan du kan även köpa separata burkar på 10 gram, respektive 100 gram. Färgerna är certifierade med OEKO-TEX, vilket inenbär att de inte innehåller skadliga ämnen.

Visar alla 3 resultat

ALLT TILL SYRAFÄRGNING

Färga ditt garn med syrafärger! Garnspecialisten erbjuder både kurser och syrafärger som du enkelt kan klicka hem online. Vi säljer även garn som du kan använda tillsamamns med syrafärger.

BILLIGA KIT MED SYRAFÄRGER

Om du inte har möjlighet att gå på Charlotte Spagners syrafärgningskurs hos oss i Kokkedal, så kan du istället klicka hem ett kit hos oss.

Det är ett kit som innehåller all utrustning och syrafärgpulver, så att du enkelt kan färga hemma på kökspisen. I kitet ingår det 13 burkar med olika färger i form av pulver, handskar, pipetter, mätverktyg och mer. Allt du behöver är garn och en större kastrull som helst är i rostfri stål eller emaljerad. Aluminium kan även användas. Du kan även färga i mikron, på en elspis eller i ugnen. Om det är sommar kan du till och med färga utomhus över eld.

Vill du inte ha ett helt kit så kan du köpa separata burkar på 10 gram, respektive 100 gram. Välj bland 13 färger. Färgerna är certifierade med OEKO-TEX märkning, vilket innebär att färgerna inte inenhåller skadliga ämnen.

VILKET GARN KAN JAG ANVÄNDA TILL SYRAFÄRGER?

Det är superkul att färga garn med syrafärger men du ska vara klar över att du inte kan färga vilket garn som helst. Vill du färga med syrafärger så ska du använda dig utav garn som innehåller animaliska fibrer, d.v.s ull, silke och andra fibrer som kommer från djur. Du kan även färga akryl men du ska undvika att färga bomull och lin då syrafärgerna kommer ha svårt att fästa sig. Det är inga problem om garnet innehåller lite lin eller bomull. Det kan samtidigt bli en cool effekt då de fibrerna blir lite blekare jämfört med fibrerna som inenhåller ull.

KURS I SYRAFÄRGNING

Våra garnfärgningskurser är mycket populära. Charlotte Spagner från Handdyed.dk ansvarar för undervisningen. Kursen kombinerar teori med praktik och vi går igenom olika fibrer, deras egenskaper och texturer. Allt garn kan inte färgas med srafärger. Du får också lära dig hur superwash-garn produceras idag och vad det gör med garnfärgning.

På kursdagen går Charlotte igenom 6 olika tekniker för garnfärgning. Som något helt unikt får du lära dig om ”speckles”, vilket är ett superpopulärt sätt att färglägga idag. Oavsett vilken metod du väljer att jobba vidare med kan vi garantera att det blir roligt och att du får hem ditt alldeles egna unika garn.

Vi färgar i elgrytor som Garnspcialisten ställer till varje elevs förfogande. Vi har även en mikrovågsugn som du kan använda för garnfärgning om du vill prova. På kursen får du ett litet kompendium och totalt 6×100 gram valfritt, ofärgat garn från Charlottes lager som du kan färga.

Garnfärgningskursen äger rum på Nordsjälland, Danmark i våra stora lokaler 2980 Kokkedal.

Om du inte kan se några kurser i översikten på denna sida beror det på att vi håller på att förhandla om nya kursdatum.

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.