Ring till Mönsterstickning (1stk)

Fast lågt pris

kr 25,00

Resurser som inte gått till spillo:

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

STICKA MED MÖNSTER

Ring till mönsterstickning, fair isle stickning, flerfärgsstickning, hönsestrik… Kärt barn har många namn men det finns detaljer som gör att de olika teknikerna skiljer sig åt.

Oavsett teknik så kan det vara lite bökigt att hålla reda på de två olika trådarna när du stickar mönster. Du ska tänka på var du placerar trådarna, samt att du ska hålla en jämn trådspänning. Det kan vara lite klurigt i början men det är inte så svårt som det kan låta. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så är en ring till mönsterstickning till stor hjälp. 

RING TILL MÖNSTERSTICKNING

Med en fingerring till mönsterstickning kan du bättre och enklare kontrollera de två trådarnas spänning, samtidigt som du håller isär de två trådarna utan att de snor sig.

De två trådarna har två namn. Mönstertråd som är den tråd du vill ska framhävas, alltså mönstret och bottentråd som är den tråd som ska ligga i bakgrund. Båda dessa trådar trär du genom stickringen och stickar med så länge du är i behov av det. Vill du sticka en klassisk Islandströja så behöver du oftast använda ringen till oket, för att sedan fortsätta med enkel slätstickning. 

STICKA ISLANDSTRÖJA

Det finns oändligt många tröja i mönsterstickning. Du finner mycket mönsterinspiration från islandströjor som ofta utmärker sig från det flerfärgade mönstret i oket. Vill du sticka en mycket populär islandströja är Gamaldags av Hélène Magnússon en snygg och tidlös modell. Vill du göra en helt traditionell islandströja så ska du även sticka med ull från isländska får.

TRÖJA I MÖNSTERSTICKNING

Det finns som sagt många mönster i mönsterstickning. Vi har flera kunder som både gjort egna diagram samt följt mönster. Här har vi listat några favoriter:

Tips! Du kan sticka med vilket garnfiber du vill men det är alltid en fördel att sticka med ull eftersom ullfiber har en tendens att fästa sig i varandra.

BILLIG RING TILL MÖNSTERSTICKNING

En ring till mönsterstickning är alltid bra att ha hemma och hos oss kommer du som vanligt undan billigt. Välj bland två olika storlekar, produkten finns så länge lagret räcker. 

  • Material: metall
  • Diameter: 15 mm eller 20 mm – välj i menyn

Se mer: tillbehör, garn

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.