Angora merino (220g)

Material

75% merino 25% angora

Löplängd

5.000 m/kg (ca. 250 meter per 50 gram)

Form

i härvor à 200 - 240 gram

Pris per 50 gram

endast 34,00 kr.

Stickning

stickor 3 - 4 mm (21 m slätstickning = 10 cm, 22 m fair-isle = 10 cm, på sticka 3,5 mm)

Virkning

virknål 4 mm

Maskinstickning

sp 9 - 10

Vävning

varp och inslag

kr 150,00

Nollställ

kr 150,00

Variant
This option is required
Kaffe Karamell Ljusgul Solgul
Clear selection

ANGORAGARN MED MERINO

Här har vi ett mjukt merinogarn som är extra mjukt eftersom det innehåller angora! Detta angoragarn är 3-trådigt och har en superläcker blandning av angora och merino.

Garnet är utan tvekan ett av våra mest populära ullgarn. Det är ett utmärkt garn för klädesplagg och finns i många olika färger.

Vårt angoragarn med merino innehåller ingen spinnolja och krymper inte vid tvätt. Plagg du gjort i garnet ska dock plantorka efter tvätt.

Garnet kommer i härvor och ska därför spolas upp innan användning. Har du inte provat att nysta om garn tidigare eller har haft problem med det så kan vi rekommendera att du läser våra instruktioner (på danska).

NOTERA! Även om Angora-merino är ett garn som vi har haft i ett par år, är det fortfarande ett garn som kommer från resterpartier. Därför kan du inte vara 100% säker på om vi får en påfyllning på en viss färg, att färgningen är den exakt samma som vid en tidigare leverans. Så köp snarare för mycket än för lite!

MJUKT OCH FLUFFIGT STICKGARN

Angora-merinogarnet passar extra bra till kläder, såsom sjalar, tröjor, mössor, vantar, cardigans, halsdukar, strumpor, byxor, kjolar och koftor. Tack vare garnets mjukhet är det även lämpligt för babykläder. Du kan tillexempel skapa en Inga krusiduller Sweater, Marseille Sweater, Stockholm Sweater V-neck, eller kanske en Zipper Sweater Junior för den minsta?

Om du har hittat ett mönster som du vill använda garnet till, bör den passa in med en stickfasthet på 19-22 m (10 cm). Du kan lägga till andra trådar som följetråd och det finns massor att välja mellan, t.ex ull eller bomullsgarn.

Söker du efter mer inspiration så kan det vara värt att söka på Instagram under hashtag #angoramerino – Där kan du hitta bilder på plagg vi och andra gjort av garnet.

BILLIGT ULLGARN

Normalpriset på merinogarn med angora ligger på minst 450kr per härva. Köper du angoragarn hos oss behöver du inte betala mer än en tredjedel av normalpriset. Vi kan erbjuda garnet till ett lågt pris eftersom det kommer från ett restparti. Utav en härva kan du sticka en tröja, det är inte illa för endast 150kr, eller hur? 🙂 Det är alltid ett bra val att handla hos oss. Köper du garn hos oss, bidrar du med minskat garnspill!

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.