Lani extra fine merino (ca. 200g)

Produktinformation:

Material

100% extrafine merino ull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 2.000m/kg (svarer til ca. 100m/50g)

Form

kon á ca. 200g

Pris ved 50 gram

37,50 kr

STICKNING

stickor 5-6 mm

kr 150,00

(37,50 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

100% extrafine merino ull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 2.000m/kg (svarer til ca. 100m/50g)

Form

kon á ca. 200g

Pris ved 50 gram

37,50 kr

STICKNING

stickor 5-6 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 422 l vatten
ca. 6,2 kg CO2
ca. 1,7 KwH

Lani merino extrafine är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU, och när du använder den till ditt nästa handarbetsprojekt bidrar du till att minska garnavfallet.

EXTRA FINE MERINOULL

Detta otroligt mjuka och lyxiga 3-trådiga garn innehåller 100% extra fine merinoull och vi är säkra på att de kommer bli mångas favoritgarn! Du kan välja bland flera olika färger och vill du ha lite extra fluff så kan du lägga till en fluffig mohairtråd. Här kan du köpa garn i god kvalité från textilindustrins överskottsproduktion, samtidigt som du sparar pengar. Är du osäker på mängd så är det bättre att du köper lite extra för att vara säker på att ha tillräckligt till ditt projekt. Vi kommer inte få påfyllning.

OBS! Vissa färger är mycket lätt melerade.

MERINOULL SOM STICKGARN

Detta mjuka merinoull är perfekt till stickade tröjor, koftor, cardigans, slipovers, halsdukar, vantar, filtar, mössor och mycket mer. Här kan du verkligen variera bland stickorna och få fram en önskad stickfasthet. Vi har provat att sticka med olika tjocklekar och är du typen som tycker om luftiga maskor så kan du gå upp till stickor 6,5 mm. Vill du ha ett litet tunnare merinoull som är lite mer rustikt, då kan vi varmt rekommendera vår storsäljare Italienskt merino.

GRATIS MÖNSTER PÅ BENVÄRMARE

gratismönter på benvärmare enkelt gratis mönster på benvärmare

Här får du ett gratis mönster på ett par härligt varma benvärmare som är superenkla att sticka.
Allt du behöver är en kon Lani extra fine merino och strumpstickor på 5 mm.

Dessa benvärmare stickas uppifrån och ner med 2×2 resårstickning. Garnförbrukningen beror på önskad längd. De benvärmarna som du kan se på bilden är det 160g som gått åt. Gratismönstret hittar du här som du dessutom kan ladda ner som PDF.

LANI EXTRAFINE MERINO STICKFASTHET

Beronde på vilken tjocklek på stickorna du väljer så kommer du få olika stickfastheter.

Vill du ha mer mönsterinspiration så kan du kika in på vår Pinterest.

BILLIGT EXTRA FINE MERINOULL

Är du en person som värdesätter mer hållbarhet, samtidigt som du vill spara pengar? Då är Garnspecialistens din nya garnbutik online! Allt garn du ser på vår webbshop kommer främst från den italienska textilindustrins överskottsproduktion. Det är ingen fel på garnet, utan det är fabriker som producerat till bland annat modehus, där det sedan blivit överskottsproduktion.

En kon med Lani extra fine merinoull har en vikt på 200 gram och kostar 150 kronor/ kon. Detta motsvarar både 4 nystan per kon och ett pris på endast 37,50 kr per 50g.

Se mer: ull, merino

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.