Oblivion Merino Recy-Poly (1kg) – Mörkröd

Produktinformation:

Material

70% merino 30% återanvänt polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 700 m

Form

kon á ca. 1 kg

STICKNING

följetråd eller flera trådar

kr 670,00

Tillgänglighet: 26 i lager

Produktinformation:

Material

70% merino 30% återanvänt polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 700 m

Form

kon á ca. 1 kg

STICKNING

följetråd eller flera trådar

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.515 l vatten
ca. 26 kg CO2
ca. 7 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

TUNT GARN MED MERINO OCH POLYAMID

Här har vi ett vackert rödbetsrött ullgarn med ett fint färgspel i djupröda nyanser, där en skarp röd nyans lyser igenom då och då. Garnet är spunnet av återvunnen polyamid och vacker merinoull. Det är ett bra merinogarn för maskinstickning. Löplängden är ca. 700 m per 50 gram.

Merinogarn till vävning och stickning

Även om Oblivion Merino Recy-Poly inte är särskilt varpvänligt kan den användas som bas för vävning och ger ett vackert färgspel. Garnet kommer även att vara lätt att kombinera med andra garnkvaliteter. Det kan till exempel vara italiensk Merino eller Lamu Cotton Acrylic, där Oblivion Merino Recy-Poly kommer att tillföra liv och variation till färgen.

Sticka med flera trådar samtidigt

Slutligen kan merinogarnet även användas genom att sticka eller virka med flera trådar tillsammans. Tappar du andan av tanken på att behöva linda upp garnet i mindre nystan innan du kan påbörja ditt planerade garnprojekt, då har vi ett bra tips till dig.

Det är möjligt att dra tre trådar från en enda garnkon. Se vår YouTube-video: Sticka med 3 trådar från 1 kon – då blir det roligare att jobba med de tunna garnkvaliteterna!

Tillbehör till handarbete

Hos Garnspecialisten hittar du även ett stort urval av olika tillbehör för handarbete.

Liknande produkter

Rulla till toppen