OEKO-TEX Silke Merino (300g) – Råvit

Produktinformation:

Material

64 % oeko-tex superwash merino 36 % oeko-tex mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 225 m

Form

kon á 300g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

Stickor 3 mm: 10 cm = 25 maskor

kr 420,00

(70 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

64 % oeko-tex superwash merino 36 % oeko-tex mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 225 m

Form

kon á 300g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

Stickor 3 mm: 10 cm = 25 maskor

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 6.594 l vatten
ca. 7 kg CO2
ca. 3 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

OEKO-TEX SILKEGARN MED MERINO

Här har du ett rent naturgarn i en mjuk kombination av oeko-tex merino och mullbärssilke. Garnet är oeko-tex certifierat och merinoullen är superwashbehandlad. Garnet är spunnet med 8 trådar som var och en består av en mullbärssilkestråd och en merinotråd. Vi har stickat ett prov och kan med säkerhet bekräfta att oeko-tex silkegarn med merino kommer att vara underbart till undertröjor, sommartoppar och camisoles. Det stickade tyget har en skön elasticitet, så det kommer att krama om kroppen och är riktigt skönt mot huden.

Stickfasthet

På stickor 3 mm har vi stickat en liten provlapp och fått följande stickfasthet:

  • Stickor 3 mm: 10 cm = 25 maskor

Kom alltid ihåg att göra ditt eget stickprov innan du påbörjar ditt garnprojekt. Tiden är väl använd och säkerställer att du får en färdig produkt som uppfyller de avsedda måtten.

Garnalternativ till Camisole No. 4

Oeko-tex sidengarn med merino är ett självklart garnalternativ till MyFavouriteThingsKnitwears vackra Camisole No. 4. En kon räcker till kamisolen i alla storlekar. I de minsta storlekarna kommer du till och med kunna sticka två stycken av den vackra sommartoppen 🙂

Silkegarn till syrafärgning

Vi tycker det är superkul att färga garn med syrafärger! Det är inte bara lätt, utan inbjuder till en fri och lekfull process som slutar i ett unikt resultat. Eftersom Oeko-Tex Silk med Merino är superwash-behandlat är det särskilt lämpligt för färgning med syrafärger. På den superwash-behandlade ullen framträder färgerna typiskt tydligare än på obehandlad ull. Det kan du ha nytta av om du till exempel vill ha speckles. Självklart har vi allt du behöver för att komma igång: Syrafärgskit.

Överskottsgarn från ett familjeföretag med OEKO-TEX spinneri

Garnet är överskottsgarn från en mindre tillverkare av oeko-tex silkegarn i Schweiz. Precis som vi lägger de stor vikt vid att minska garnsvinn! De har ingått ett avtal med Garnspecialisten, så att vi tillsammans kan se till att inget av det dyrbara silken går till spillo, utan hamnar i händerna på garnälskande människor 🙂

Se mer: silke

Liknande produkter

Rulla till toppen