Ofelia merinogarn med sytråd - koksgrå

Material

83% merino 17% polyamid

Löplängd

ca. 4.000m/kg (ca. 200m/50g)

Form

kon

Pris per 50 gram

22,50 kr

Stickning

stickor 3 -4 mm

Virkning

Nål 3-3½ mm

Maskinstickning

Vävning

varp/inslag

kr 405,00kr 450,00

kr 405,00kr 450,00

Variant
This option is required
1 kg 850 g
Clear selection

ITALIENSK MERINO MED SYTRÅD

Fint och supermjukt merinogarn med sytråd från Italien med bra fyllighet. Garnet är spunnet som ett rör med stoppning. Den svarta sytråden (polyamid),  är själva röret, medans den ljusare delen är merinoullet som utgör fyllningen. Kort och gott kan garnet beskrivas som ett tunt och mer kompakt blow-yarn.

VAD ÄR MERINOULL?

Merinoull kommer från merinofår och jämfört med vanlig ull är merinoull mjukare och tunnare. Om du besväras av klåda av ull kan vi rekommendera dig att prova merinoull, som har mjukare fiber.

TVÄTTA MERNOULL

På grund av det höga innehållet av merinoull, rekommenderar vi att du tvättar för hand eller på ett lågtemperatur-ulltvättprogram. Tvätta eventuellt ditt stickprov först, så att du är säker på att din tvättmaskin inte ställer till problem. Kom ihåg att använda ulltvättmedel.

BILLIGT GARN FRÅN RESTPARTIER

Vi har fått hem garnet som en liten rest från Italien. Det är en överskottsprodukt från textilindustrin och genom att köpa garnet här, gör du ett mer hållbart köp, samtidigt som du sparar pengar. Här behöver du endast betala 450 kr/kg, vilket motsvarar ett pris på endast 22,50 kr/50g

Se mer: ull

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.