Denimpaint återvunnet bomull

Material

80% återvunnet bomull 15% bomull 5% andra fiber

Löplängd

ca. 150m/50g

Form

kon

Pris per 50 gram

37,50 kr

Stickning

s 2½-3mm

Virkning

Nål 2½-3 mm

Maskinstickning

OBS! Garnet kan möjligtvis knäckas

Vävning

Endast som inslag då tråden lätt går av

kr 750,00

kr 750,00

Variant
This option is required
1 kg 900 g
Variant
This option is required
Himmelblå Papaya
Clear selection

ITALIENSKT DENIM ÅTERVUNNEN BOMULL

Italienskt Denimpaint återvunnet bomull är ett garn som kan värma ditt gröna hjärta. Merparten av innehållet – hela 80 % – är återvunnen bomull, det vill säga bomull som tidigare har spunnits men som i specialmaskiner omvandlats till fibrer som spins igen. Det ger en lätt ojämn struktur i garnet som även är färgat med så kallade speckles (små fläckar) vilket ger ett handfärgat uttryck. 

STICKFASTHET

Garnet är mjukt och skönt och passar bra till olika klädesplagg så som toppar, tröjor och koftor. Med stickor 2½ mm provade Gry att sticka med det och fick en stickfasthet på ca 26 maskor per 10 cm.  ​​Du bör dock alltid göra ditt eget stickprov för säkerhets skull, då vi alla stickar olika.

ÅTERVUNNET BOMULL FRÅN ÖVERSKOTTSPRODUKTION

Denimpaint återvunnet bomullsgarn kommer från en liten överskottsproduktion. Istället för att det slängs, köpte vi hem det för att ge det ett nytt liv. Partiet är väldigt litet och du får det för endast 750 kr/ kg, vilket motsvarar ett pris på 37,50 kr/50g. Vill du se mer billigt återvunnet bomullsgarn så kan du klicka HÄR.

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.