Recy-denim återvunnet bomullsgarn (min. 1kg)

Material

100% återvunnet bomull

Löplängd

3.000 m/kg (ca. 150m/50g)

Form

kon á min 1kg

Pris per 50 gram

30 kr

Stickning

stickor 4-5½mm

Virkning

Nål 4-5mm

Maskinstickning

grovstickor

Vävning

varp / inslag

kr 600,00

kr 600,00

Variant
This option is required
Denimblå Gröngrå Sjögrön
Clear selection

ÅTERVUNNET BOMULL

Här är ett garn av italiensk återvunnet bomull som kan värma ditt gröna hjärta. Här snackar vi verkligen om hållbarhet: den återvunna bomullen kommer från använda jeans, som behandlas och finfördelas i speciella maskiner. Resultatet blir fibrer som sedan kan spinnas till två tråd.

2-TRÅDIGT BOMULL SOM STICKGARN

Den 2-trådiga, mjuka återvunna bomullen är formidabel som stickgarn. Till exempel är den lämplig för kläder; blusar/toppar och babykläder. Du kan välja att använda den i den tjocklek den har, eller så kan du välja att ta flera trådar tillsammans. Zuzana har gjort ett stickprov fick och fick med hjälp av stickor på 5mm, en stickfasthet på 18 maskor per 10 cm. Stickfastehen passar till en  Vi rekommenderar dock att du gör ditt eget stickprov innan du går igång med ett projekt.

OBS! Eftersom det är återvunnet garn, innebär det at fibrerna är lite kortare än vanligt. Detta kan innebära att garnet lättare går av. Var därför extra varsam när du använder enkeltråd. Vill du ha ett liknande återvunnet bomullsgarn fast tunnare, kan du kika in på vårt Denim 16/1. Detta garnet passar er som sysslar med maskinstickning.

Erbjudande på bomullsgarn

Det är en rest vi har fått hem från Italien, så skynda dig om du vill ha fingrar i det. Vi säljer den för endast 600 kr/kon som väger minst 1 kg.

Se mer: bomull

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.