Vamset merino (250g)

Material

60% merino 40% polyamid

Löplängd

ca. 2.500 m/kg (ca. 625 meter per 250 gram)

Form

i buntar à 240-260g

Pris per 50 gram

25 kr.

Stickning

stickor 4-5 mm (stickfasthet på 10 cm = 15 maskor)

Virkning

nål 4 - 4,5 mm

Maskinstickning

grovstickor

Vävning

varp/inslag

kr 110,00

kr 110,00

Variant
This option is required
Choklad Jord Mörkviolett Muskotnöd Dammig brun Tryffel
Clear selection

MJUKT ULLGARN

Ett riktigt spännande ullgarn som är både mjukt och varmt. Det är ett garn som ger en fin ojämn struktur om det stickas ensamt. Här ger det en stickfasthet på 15 maskor i 10 cm slätstickning. Det är även ett ullgarn som du enkelt kan sticka med andra garn.

Om du ska använda det som stickgarn till en tröja, förvänta dig att använda två buntar.

Stickgarn till en cardigan

Rebekka har använt Vamset merino tillsammans med Merino lin 16/2 för att sticka en kofta nr. 7 (My Favorite Things Knitwear). Här har hon tagit 1 tråd i färgen ”tryffel” tillsammans med 2 trådar av Merino lin. Av det senare garnet tog hon 1 tråd var av färgerna ”grå-beige” och ”tryffel”. Det ger ett riktigt snyggt fläckigt utseende, samtidigt kompletterar de två typerna av ullgarn varandra så att de skapar en jämn konsistens där Vamset merino annars ger en ojämn struktur när den används ensam.

Hon stickade koftan på nål 5 och för storlek L. Hon använde 2 buntar i Vamset merino och 2 konor i Merino Lin. Om du väljer att använda samma färg i Merino Lin för de 2 trådarna kan du kanske nöja dig med en kona.

Bra erbjudande på ullgarn

Marknadspriset för denna typ av garn är ca. 300 kr per bunt. Här behöver du bara betala 110 kr per bunt.  Du sparar cirka 63% av marknadspriset och samtidigt bidrar du till den cirkulära ekonomin. Det är mer hållbart att köpa ditt garn här, eftersom vi inte säljer nyproducerat garn, till skillnad från traditionella garnbutiker. Vårt garn är  restgarn från textilindustrin.

 

 

OBS!  Garnet kommer i buntar och måste därför lindas upp innan du använder det.

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.