Borstat mohair alpackagarn (200g)

Material

28% mohair 28% alpacka 24% merino 20% polyamid

Löplängd

ca. 2.000 m/kg (ca. 500 meter per 250 gram)

Form

i buntar à ca. 250g

Pris per 50 gram

40 kr

Stickning

sticka 5-7 mm (stickfasthet med sticka 6mm) 10 cm = 12 maskor)

Virkning

nål 5 - 6 mm

Maskinstickning

Vävning

Varp/inslag

kr 120,00

kr 120,00

Variant
This option is required
Armégrå Choklad Grå Kamouflage Nougat Rödbeta Tapenade
Clear selection

MJUKT BORSTAT MOHAIR ALPACKAGARN

Ett riktigt spännande ullgarn som är fluffigt. Det är ett borstat mohair alpackagarn och innehåller som det låter, en del mohair, en del alpacka och även en del merino. Detta kan därför betecknas som ett lyxgarn.

Detta borstat mohair alpackagarn är rustikt då dess mohair inte kommer från unga getter. Så när du rör vid det påminner det därför om Lettlopi-garn. Alla färgvarianterna i detta garn är mer eller mindre fläckiga. Några utav dem är tvåfärgade.

STICKGARN TILL KLÄDESPLAGG ELLER PLÄDAR

Ska du använda detta borstat mohair alpackagarn som stickgarn till en tröja bör du räkna med att använda 2 buntar till de flesta storlekar. Gry har använt garnet för en alternativ version av Saturday night Sweater (PetiteKnit). Med hjälp utav stickor 5 och 7 mm fick hon en stickfastighet på 10 cm = 10 maskor. Garnet är som sagt rustikt och kan därför klia på de som är känsliga. Vill du använda garnet ändå till ett klädesplagg så rekommenderar vi sticka en jacka.

BRA ERBJUDANDE PÅ BORSTAT MOHAIR ALPACKAGARN

Marknadspriset för denna typ av garn är ca. 450 kr per bunt. Hos oss finns det endast restpartigarn vilket även betyder lägre priser. Detta borstat mohair alpackagarn kostar därför endast 150 kr per bunt. Du sparar därför cirka 67% av marknadspriset, samtidigt som du bidrar till den cirkulära ekonomin. Det är mer hållbart att köpa garn här eftersom då räddar du garn som annars hade slängts. Vi är ingen traditionell garnbutik utav vi köper restgarn från textilindustrin. Är du intresserad av annat ullgarn eller mohair, finner du det på vår hemsida.

 

OBS! Garnet kommer i buntar och skall därför nystas upp innan du använder det. Har du inte provat att nysta garn innan eller haft problem med din garnvinda, kan vi tipsa dig om se vår video. Om du inte har en garnvinda hemma så ska det inte stoppa sig. Du kan nämligen göra det för hand. Det enda du behöver är två stolar med ryggstöd. Placera stolarna med ryggarna mot varandra. Trä garnet mellan stolsryggarna och dra sedan ut båda stolarna så garnhärvan ”kramar” om stolsryggarna. Klipp av de vita trådarna som håller ihop bunten. Hitta garnänden och börja sedan veva in för hand, eller med hjälp av t.ex en tom toalettrulle.

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.