MJUKT BORSTAT MOHAIR ALPACKAGARN
Ett riktigt spännande ullgarn som är fluffigt. Garnet borstat mohair alpackagarn innehåller dom det låter, en del mohair, en del alpacka och även en del merino. Detta kan därför betecknas som ett lyxgarn.
Detta borstat mohair alpackagarn är rustikt då dess mohair inte kommer från unga getter. Så när du rör vid det påminner det därför om Lettlopi-garn. Alla färgvarianterna i detta garn är mer eller mindre fläckiga. Några utav dem är tvåfärgade.
STICKGARN TILL KLÄDESPLAGG ELLER PLÄDAR
Ska du använda detta borstat mohair alpackagarn som stickgarn till en tröja bör du räkna med att använda 2 buntar till de flesta storlekar. Gry har använt garnet för en alternativ version av Saturday night Sweater (PetiteKnit). Med hjälp utav stickor 5 och 7 mm fick hon en stickfastighet på 10cm = 10 maskor. Garnet är som sagt rustikt och kan därför klia på de som är känsliga. Vill du använda garnet ändå till ett klädesplagg så rekommenderar vi sticka en jacka.
BRA ERBJUDANDE PÅ BORSTAT MOHAIR ALPACKAGARN
Marknadspriset för denna typ av garn är ca. 450 kr per bunt. Hos oss finns det endast restpartigarn vilket även betyder lägre priser. Detta borstat mohair alpackagarn kostar därför endast 150 kr per bunt. Du sparar därför cirka 67% av marknadspriset, samtidigt som du bidrar till den cirkulära ekonomin. Det är mer hållbart att köpa garn här eftersom då räddar du garn som annars hade slängts. Vi är ingen traditionell garnbutik utav vi köper restgarn från textilindustrin. Är du intresserad av annat ullgarn finner du det på vår hemsida.
OBS! Garnet kommer i buntar och skall därför vevas upp innan du använder det. Har du inte provat att veva upp garn innan eller haft problem med din garnvinda, kan vi tipsa dig om att läsa vår vägledning (danska). Om du inte har en garnvinda hemma så ska det inte stoppa sig. Du kan nämligen göra det för hand. Det enda du behöver är två stolar med ryggstöd. Placera stolarna med ryggarna mot varandra. Trä garnet i mellan stolsryggarna och dra sedan ut båda stolarna så garn ”kramar” om stolsryggarna. Klipp av de vita trådarna som håller ihop bunten. Hitta garnänden och börja sedan veva in med hjälp av t.ex en tom toalettrulle.