MERINOGARN

Här har vi samlat vårt urval av merinogarn. Merinoull kommer från merinofår som har en extra mjuk och tunn ull jämfört med andra ullproducerande får. Merinogarn är därför ett bra val för hudnära kläder och med sina självrengörande egenskaper kan du njuta av det länge.

Visar 1–20 av 34 resultat

VAD ÄR MERINOGARN?

Merinoull är en av de garnfibrer vi älskar att ha på lager. Ullen kommer från merinofår som ger en mjukare och tunnare ull än många andra får. Därför kan du med merinoull uppnå ullens många goda egenskaper samtidigt som du får ett mjukt garn som de flesta kan bära nära huden. Är du lite extra känslig när det är stickigt så kan du satsa på merino extra fine, som är – ja – extra mjukt. Ett garn som vi har och som innehåller 100% extra fine merino är vårt Lani Extra Fine Merino.

Merinoull är bland annat populärt till friluftskläder. På grund av sina självrengörande egenskaper håller tröjor av merinoull sig snygga och luktfria, även efter mycket användning. Det är därför onödigt att tvätta merinoull ofta. Du kan med fördel lufta dina merinoprodukter och spara på både kläderna och miljön från slitsam tvätt. Att tvätta kläder är en av de största klimatbovarna och det är därför bra att ha alternativa möjligheter.

BILLIGT MULESINGFRITT MERINOGARN I LEVANDE FÄRGER

En av våra garnfavoriter är Italienskt merino. Garnet är mulesingfritt, innehåller 100% merinoull och finns i ett hav av vackra färger. Alla färger med ett livligt spel som kan kombineras på tvären. Med en stickfasthet på cirka 21 maskor per 10 cm är den lätt att matcha till många mönster. En av garnets speciella egenskaper är den ovanligt vackra nätstrukturen. Vi har stickat många härliga tröjor och är förvånade över hur eminent garnet håller i bruk. Det blir inte fjunigt och de fina definierade maskstrukturen förblir skarp och vacker även efter intensiv användning. Italiensk Merino är också mycket prisvärt, med en garnmängd på 230 gram för bara 110 SEK kan de flesta köpa det. Då har du möjlighet att köpa in dig till ett flerfärgat projekt, fortfarande till ett billigt pris! Kom ihåg att hålla koll på utbudet, för vi får med jämna mellanrum hem nya färger – kanske är din favorit på gång. Vill du ha en hjälpande hand kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi berättar när det kommer nya färger hos oss. Du kan registrera dig längst ner på sidan, klicka bara på knappen i det vänstra hörnet.

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.