Meche merino kashmir 4/1 (1kg)

Material

85% merino 15% kashmir

Löplängd

ca. 4.000 m/kg (ca. 200 meter per 50 gram)

Form

på kona à 900-1100 gram

Pris per 50 gram

endast 50kr

Stickning

stickor 4 mm (21 maskor per 10 cm)

Virkning

nål 3 - 4 mm

Maskinstickning

högsta spänning

Vävning

varp o inslag

kr 900,00

kr 900,00

Variant
This option is required
Gråbeige Mörkbeige Mörkgrå Röd
Clear selection

MERINOULL MED KASHMIR

Vi har det finaste garnet i merinoull och kashmir! Det är ett mjukt och 1-trådigt ullgarn som blir ännu mjukare efter tvätt. Stickfastheten med en tråd ligger på 21 maskor per 10 cm och väljer du att sticka med två trådar samtidigt så blir stickfastheten istället 16 maskor per 10 cm med stickor 5 mm. Mjukt och härligt ullgarn. Ullen i garnet är merinoull, samtidigt får du en fin portion kashmir.

STICKA LÖST SÅ ATT FIBRERNA LÄTTARE KAN ÖPPNA SIG

Vi råder dig att inte sticka för hårt med garnet eftersom fibrerna öppnas när de tvättas.

Ibland kan garn med 1 tråd dra snett under slätstickning men lyckligtvis inte i detta garn. Om garnet skulle bli skevt kan du genom att kombinera räta och aviga maskor få det rakt. Det kan till exempel vara med hjälp av pärlarbete eller ribbstickning.

ANVÄND MERINOULL MED KASHMIR TILL MÅNGA ÄNDAMÅL

Förutom att garnet kan används som stickgarn, går det naturligtvis att användas som virkgarn, samt till din väv. Eftersom ullgarnet är så mjukt, är det lämpligt till babyplagg som t.ex Selmas sovdräkt från PetiteKnit. Självklart har även vi vuxna rätt till mjuka fodral, så du kan med gott samvete använda det till klänningar, tröjor, hattar, halsdukar, strumpor, vantar eller vad som helst som faller i tanken. Du kan välja bland 8 färger och är du intresserad av annan slags ull så finns det mer i vår webbshop.

RIKTIGT BRA PRIS PÅ LYXIGT ULLGARN

Det är inte ofta man hittar lyxgarn till ett ovanligt lågt marknadspris. Merinoull med kashmir i denna tjocklek har vanligtvis ett kilopris på ca. 2700 k. Hos oss kan du spara ca. 67% vilket innebär att du får det för endast 900 SEK / kg. Varför vi kan erbjuda lägre marknadspriser beror på att allt vårt garn är rester från textilindustrin. Det är därför ett sätt att göra din garnkonsumtion mer hållbar eftersom det är garn som annars kasseras om det inte köpts.

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.