Jasmine merino cashmere cotton (250 g)

Produktinformation:

Material

8 % cashmere 28 % merino extrafine 18 % bomull 46 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 400 m

Form

kon á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

32 kr

STICKNING

s 3-4 mm eller som följetråd

kr 160,00

(32 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

8 % cashmere 28 % merino extrafine 18 % bomull 46 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 400 m

Form

kon á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

32 kr

STICKNING

s 3-4 mm eller som följetråd

Resurser som inte gått till spillo:

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Vær med til at mindske garnspild ved at forvandle det fine garn til et smukt håndarbejde.

MERINO CASHMERE OCH BOMULL

Jasmine merino kashmir och bomull är sammansatt av merino extra fine, kashmir och bomull som gör garnet mjukt och fylligt. Det innehåller även polyamid vilket gör garnet starkt och slitstarkt.

Merino kashmir och bomull kan stickas på t.ex. stickor 3-4 mm med en enda tråd, eller så kan du sticka med 2 trådar på t.ex. stickor 5-6 mm. Du kan ev välja även att använda den som följetråd tillsammans med annat garn, t.ex. Trend Merino Angora. Men innan du börjar med ett specifikt mönster med en eller flera trådar bör du alltid göra ett stickprov. Kanske behöver du justera nålstorleken lite eller ta en tråd till för att nå den stickfasthet som beskrivs i mönstret.

Billigt merinogarn från Italien

Merino kashmir och bomull är en  överskottsproduktion från Italien. Den levereras i form av koner á ca. 250 g i 3 vackra färger, lax, mörkgrå och benvit. En av fördelarna med garn på koner är att du inte behöver häfta en massa ändar, jämfört med när du använder garnnystan.

Samtidigt är det ett mer hållbart sätt att köpa garn, för istället för att garnet produceras direkt för försäljning som garn till privatpersoner är det som sagt överskottsgarn från textilindustrin. Alltså garn som skulle ha vävts in i textilier, men som blivit över. Vi säljer garnet för endast 160 SEK för en kon med ca. 250 g.

Tvätta stickade plagg med kashmir och merino

Handarbete med kashmir och merinoull ska handtvättas i ljummet vatten. Undvik att vrida, utan krama istället ur vattnet och lägg det plant att torka.

Se mer: Kashmir, merino, bomull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.