Rose fluffy alpaca merino

Material

25% merino 20% alpacka 55% akryl

Löplängd

ca. 3.500 m/kg (ca. 175m/50g)

Form

kon

Pris per 50 gram

30 kr

Stickning

stickor 4-5 mm

Virkning

nål 4-5 mm

Maskinstickning

Vävning

inslag

kr 900,00

kr 900,00

Variant
This option is required
1,2 kg 1,5 kg 950 g
Variant
This option is required
Vit Salvia Whiskey
Clear selection

ITALIENSK FLUFFY ALPACA MERINO

Mjukt, läckert och fluffigt garn som påminner om silk mohair. Det är ett löst spunnet, borstad och tvåtrådigt garn, som består av merino, alpacka och polyamid. Innehållet av merino och alpacka bidrar med extra mjukhet, medans polyamidet bidrar med extra styrka och hålbarhet.

BORSTAT ALPACA

Fluffigt merino alpaca är borstad och riktigt mjukt. Trådens tjocklek passar till stickor 4-5 mm och blir riktigt bra till en varm och mysig eller cadigan. Vi föreställer oss även att det blir bra till filtar till tv-rummet. Garnet fungerar även till tuftningspistolen.

GARN FRÅN ÖVERSKOTTSPRODUKTION

Garnet kommer från den italienska textilindustrins överskottsproduktion. Det är anledningen till att tråden är inlindat runt koner, eftersom det är det de använder på de stora, industriella stickmaskinerna. Det praktiska med att garnet ligger på koner, är att du inte behöver häfta en massa lösa ändar.

Detta borstade alpackagarnet komemr som sagt från en rest, vilket gör att ditt garnköp hos oss blir mer hållbart. Inga av våra garner har vi själva specialbeställt, utan vi tar emot de fullt fungerade resterna som tänkt kasserats.

TVÄTTRÅD

På grund av innehållet av merino och alpacka rekommenderar vi att du tvättar ditt färdiga projekt för hand med ulltvättmedel. Alternativt kan det tvättas i tvättmaskin på ullprogram, men då råder vi dig att du först tvättar en provlapp.

Se mer: ull

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.