Glasgow mohair alpacka följetråd

Produktinformation:

Material

34% mohair 34% alpacka 32% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 500m/50g.

Form

kon

Pris ved 50 gram

25 kr

STICKNING

följetråd eller flera tr samman

kr 625,00

(25 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

34% mohair 34% alpacka 32% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 500m/50g.

Form

kon

Pris ved 50 gram

25 kr

STICKNING

följetråd eller flera tr samman

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.254 l vatten
ca. 20,7 kg CO2
ca. 5,9 KwH

Når du køber Glasgow mohair alpaka følgetråd, er du med til at mindske garnspild og spare på ressourcerne. Garnet er nemlig et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU.

MOHAIR ALPACKA FÖLJETRÅD

Mohair alpackatråd är ett mjukt, läckert och fluffigt tunt garn, som påminner om silkesmohairgarn. Den består av mohair och alpacka och sedan tillsätts polyamid som säkerställer styrka och hållbarhet till garnet.

FÖLJETRÅD TILL KLÄDESPLAGG

Mohair alpacka följetråd är borstad och riktigt mjuk. Samtidigt är den i en tjocklek där man både kan använda den som som den är eller som följetråd tillsammans med andra garn. Det blir ett riktigt bra alternativ som följetråd, där man annars skulle använda ett mohairgarn.

BILLIGT GARN FRÅN TEXTILINDUSTINS RESTER

Garnet är från en rest från Italien. Garnet levereras på koner eftersom det är en överskottsprodukt från textilindustrin i Italien. Här använder man garn lindade på pappkoner så att de kan sättas på de stora, industriella stickmaskinerna. Dessa spolar är vad som på engelska kallas för  ’cones’.

Det praktiska med att garnet ligger på koner är att du inte behöver häfta en massa lösa ändar. Du får om du stickar med garnnystan. Samtidigt är det ett mer hållbart sätt att köpa garn snarare än att köpa garn som produceras för direktförsäljning som garn till privatpersoner.

Se mer: ull, mohair

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.