STICKMÖNSTER

Köp fina stickmönster som är utvecklade av Garnspecialisten. Välj sedan ett passande garn från vårt lager. Allt vårt garn kommer från textilindustrins överskottsproduktion. Gör ett mer bållbart garnköp, samtidigt som du sparar pengar.

1 produkt

STICKMÖNSTER

Här hittar du mönster designade för dig av team Garnspecialisten och våra vänner. Utöver våra egna stickmönster säljer vi även mönster från Viola Obel Knitwear.

Mönstren har tagits fram utifrån antingen våra egna eller välkända garner. Då vi bara säljer rester kan garnerna tyvärr vara slutsålda. Detta utesluter dock inte att du kan använda dig av passande garnalternativ.

BILLIGA GARNALTERNATIV TILL STICKMÖNSTER

Faktum är att du kan spara pengar och stödja vårt Rädda Garnet-koncept genom att köpa ett garnalternativ till de välkända garnerna här. Med varje mönster får du information om material, vägledande löplängd och stickfasthet. Utifrån det kan du i vårt aktuella urval av garn se om det kan finnas något som skulle passa stickmönstret som du valt.

Vi rekommenderar starkt att du stickar ett stickfathetsprov innan du påbörjar ditt projekt. Inte bara för att du ska se om stickfastheten är lämplig utan också för att se om du är nöjd med garnets uttryck. Det är också ett viktigt moment att tänka på när man väljer garnalternativ till de olika mönster.

En del garn blir tjockare efter tvätt, andra krymper lite. Det är också därför du måste komma ihåg att tvätta ditt stickfasthetsprov.

Om stickfastheten inte passar dig kan du prova att gå upp eller ner i sticktjocklek eller justera mönstret lite.

GRATIS INSPIRATION PÅ STICKMÖNSTER

Vi har inte världens största urval av mönster på hemsidan. Vårt garn är ibland väldigt unikt och man måste vara lite kreativ själv. Detta återspeglas också i det bra priserna som du betalar hos oss.

Här har vi sammanställt en lista över andra ställen du kan leta efter inspiration till projekt gjorda av våra garner.

På Garnspecialistens Pinterest-sida hittar du några av de tusentals mönster som våra garner har använts till.

På Facebook har vi skapat en grupp ”Projekt i garn från Garnspecialisten”, där alla kan vara med. Där kan du se massor av bilder för inspiration, dela erfarenheter om de olika typerna av garn och diskutera mönster, tvättråd etc. Här kan du även sälja det garn som du köpt av oss men som du inte längre får någon användning till. Garnspecialsiten är grundat i Danmark och därför är de flesta medlemmarna danska. Du ska inte känna dig ovälkommen att bli en del av gruppen. Här samlas männsikor från hela världen! Vi har även en svensk Facebooksida där du kan se de senaste produkterna och inspirationen.

På vår Instagramsida delar vi alla projekt, spännande erbjudanden och inspiration från våra kunder.

Har du använt våra garner till ett spännande projekt som du skulle vilja visa andra? Så skicka oss gärna ett e-postmeddelande med dina bilder 🙂 Om du är på SoMe kan du också bara använda #garnspecialisten när du publicerar ett inlägg. Självklart går det även bra att skriva ett privat meddelande till oss.

Vi älskar att höra från våra kunder och se vad de har använt garnerna till. Vi visar ofta ditt arbete med våra garner på vår Facebook- eller Instagramsida, samt under relevanta produkter i webshopen.

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.