Viskos lingarn (950g) – isblå

Produktinformation:

Material

75% viskos 25% lin

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

kon á ca. 950 gram

Pris ved 50 gram

25 kr

STICKNING

s 4½-5 mm

kr 475,00

(25 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 7 i lager

Produktinformation:

Material

75% viskos 25% lin

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

kon á ca. 950 gram

Pris ved 50 gram

25 kr

STICKNING

s 4½-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.827 l vatten
ca. 17 kg CO2
ca. 6 KwH

Viskoslingarn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. När du använder detta garn för dina handarbetsprojekt hjälper du till att minska garnsvinnet.

GARN MED VISKOS OCH LIN

Vackert, läckert och glänsande garn med viskos och lin. Dessa två material kompletterar varandra på ett riktigt snyggt sätt.Garnet glänser diskret och har en något ojämn struktur, vilket kommer att ge en fin och unik effekt i ditt färdiga handarbete.

Perfekt garnkombination

Viskos och lin är den perfekta kombinationen. Viskos är vackert, andas, mjukt och bekvämt. Dessutom är den mycket absorberande och ger en silkeslen känsla på kroppen. Viskosgarn har ett lyxigt utseende och blir inte statiskt. Lin ger bra slittstyrka. Det är ett relativt grovt material, och är därför det som bidrar till att ge garnet en fin struktur.

Garn till sommarkläder

Garnet blir riktigt fint till en sommartopp eller lätt blus, med en löplängd på ca. 100 meter per 50 gram, vi kommer förmodligen sticka den på stickor 4½ – 5 mm, men du måste experimentera för att hitta den stickfasthet som passar dig och ditt mönster.

Innan du verkligen kommer igång med mönstret ska du bara göra ett stickprov, för du kanske går upp eller ner i stickstorlek för att träffa rätt stickfasthet.

Billigt garn

Viskos lingarn i denna isblå version kostar endast 475 SEK per kon på ca. 950 gram. Garnet är en restprodukt från textilindustrin som är leverantör till ledande modehus och som ställer mycket höga krav på kvalitet. Det producerades helt enkelt för mycket för att modehusen skulle komma överens om det hela, och istället för att lämna det på ett lager och samla damm eller slängas fick vi köpa det.

Se mer: Lin, viskos

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.