Mayta alpacka merino lin

Produktinformation:

Material

30% alpacka 35% merino 35% lin

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100m/50g

Form

kon

Pris ved 50 gram

endast 35 kr

STICKNING

stickor 5-5½ mm

Från kr 1.120,00

(endast 35 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

30% alpacka 35% merino 35% lin

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100m/50g

Form

kon

Pris ved 50 gram

endast 35 kr

STICKNING

stickor 5-5½ mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 3.092 l vatten
ca. 30,6 kg CO2
ca. 9,7 KwH

Mayta alpaka merino hør er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Når du køber garnet, er du med til at mindske garnspild.

ULLGARN MED LIN

Ett riktigt fint och läckert, rustikt garn gjord av 100% naturliga material. Här får du inte bara alpacka och merinoull, utan även vackert lin. Det är material som är riktigt fina att sätta ihop, där lin hjälper till att ge garnet ett lite rustikt utseende, medans både merino och alpacka bidrar till att det blir mjukt och skönt.

Du kan använda Merino-lingarnet till stickning, virkning, vävning och tuftning.

ULLGARN MED LIN TILL FÄRGNING

Mayta alpacka merino lin finns i 2 färger, ecru (naturlig) och råvit. Det gör att de blir riktigt bra för garnfärgning. Hos Garnspecialisten kan du även hitta ett fint urval i syrafärger.

OBS! Du måste bara vara medveten om att lin inte accepterar färg på riktigt samma sätt som ull, men det kommer å andra sidan ge dig en superfin melering i ditt färdigfärgade garn.

TVÄTTA ULLGARN MED LIN

På grund av det höga innehållet av ull i garnet rekommenderar vi att du tvättar ditt färdiga arbete för hand i max 30 grader. Du kanske kan prova tvättmaskinens ullprogram, men gör det med ett litet stickprov först. Kom ihåg att använda ulltvättmedel.

BILLIGT RESTPARTI FRÅN ITALIEN

Garnspecialistens garn kommer som vanligt från ett restparti och du kan därför få det till ett bra pris. Samtidigt bidrar du till den cirkulära ekonomin som är motsatsen till den traditionella använd-och-släng-kulturen, för när vi köper upp rester pratar vi om överskottsprodukter från textilindustrin. Vi säljer ullgarn med lin till ett kilopris på endast 900 SEK, vilket motsvarar ca. 35 kr per 50 gram.

SAKNAR DU TILLBEHÖR TILL STICKNING?

Vi har ett stort utbud på rundstickor, jumperstickor och strumpstickor. Se här

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.