Giada silkegarn (400g) – gul

Produktinformation:

Material

46% silke 46% bomull 8% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 300 m

Form

kon á ca. 400 g

Pris ved 50 gram

21,75 kr

STICKNING

S 2,5 mm

kr 175,00

(21,75 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

46% silke 46% bomull 8% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 300 m

Form

kon á ca. 400 g

Pris ved 50 gram

21,75 kr

STICKNING

S 2,5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 11.054 l vatten
ca. 5 kg CO2
ca. 3 KwH

Detta silkegarn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. När du väljer detta garn bidrar du till att minska garnavfallet.

GARN MED SILKE OCH BOMULL

Solgult sommargarn för mjuka blusar och lätta toppar. Siden och bomull är en underbar kombination för lätta och sköna sommarkläder. Silkets och bomullens temperaturreglerande egenskaper gör detta garn perfekt för kläder till de varma dagarna. Garnet är färgat på så sätt att den djupgula färgen emellanåt ersätts av ljusare partier, vilket ger ett diskret färgspel (som ni kan se på bilden av stickprovet). Garnet har en dämpad, matt finish och framträder med en nubb, lätt kräppad tråd. Det stickade resultatet har en lite råare yta än slätspunnet garn.

Garn till sommarkläder

Garnet blir riktigt fint till en sommartopp eller ljus blus. Med en löplängd på ca. 300 meter per 50 gram, kommer vi i första hand att sticka den på stickor 2,5-3 mm, men du måste experimentera för att hitta den stickfasthet som passar dig och ditt mönster. Silkegarnet kan även användas som virkgarn, tuftgarn, vävgarn och till maskinstickning.

Garnalternativ

  •  Stickfastheten på 24 maskor per 10 cm gör garnet till ett perfekt garnalternativ till den vackra Euphoria Top från Popknit.
  • Du kan även sticka en sommarversion av Ankers Cardigan från PetiteKnit. En solig gul sidenkofta för varma dagar 🙂

Billigt silkegarn från textilindustrin

Silkegarn är ofta dyrt att få tag i. Vi har haft turen att få detta garn med högt innehåll av silke till ett pris som de flesta har råd med. Du får en kon med runt 400 g garn för endast 175 SEK. Det motsvarar ett pris på endast 21,75 SEK för 50 g garn. Så ta chansen att njuta av silkets fina egenskaper i detta vackra och diskreta garn. Samtidigt ger du nytt liv till en överskottsprodukt från textilindustrin.

Se mer: silkegarn, bomullsgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.