Denim 16/2 återvunnet bomull (1 kg)

Produktinformation:

Material

95 % återvunnet bomullsgarn 5 % andra fibrer

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 400 m

Form

kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

30 kr

STICKNING

Stickor 2-2½ eller flera trådar på större sticka

(30 kr / 50 g)

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

95 % återvunnet bomullsgarn 5 % andra fibrer

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 400 m

Form

kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

30 kr

STICKNING

Stickor 2-2½ eller flera trådar på större sticka

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.617 l vatten
ca. 12 kg CO2
ca. 8 KwH

Genom att köpa detta garn med återvunnen bomull bidrar du till att minska garnspillet. Garnet är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU.

TUNT ÅTERVUNNET BOMULLSGARN

Hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit allt viktigare inom modeindustrin. Att använda återvunna material är ett sätt att minska påverkan på miljön och ett av dessa material är återvunnet bomullsgarn. Detta tunna garn med en denimlook består av hela 95 % återvunnen bomull och 5 % andra fibrer.

FÖRDELAR MED ÅTERVUNNET BOMULL

Fördelarna med återvunnet bomullsgarn är många. Först och främst minskar det behovet av att producera ny bomull, vilket i sin tur minskar användningen av vatten och kemikalier som krävs för bomullsproduktion. Detta leder till en minskning av koldioxidutsläpp och minskad miljöpåverkan. Dessutom ger återvunnet bomullsgarn en möjlighet att använda avfallsmaterial som annars skulle ha slängts.

UNIKT GARN TILL SOMMARKLÄDER

Plagg som är stickade, virkade eller maskinstickade i återvunnet bomull har flera fördelar. För det första är bomull ett mjukt, omtyckt och bekvämt material, vilket gör det till en idealisk komponent i kläder. För det andra, eftersom det är ett återvunnet material, bidrar det till att minska efterfrågan på nya resurser . Slutligen ger det stickade eller virkade plagget en unik och personlig touch som inte kan återfinnas i massproducerade kläder.

Eftersom det är just återvunna fibrer i detta garn, är garnet inte lika start som en nyproducerad tråd är. Var därför lite extra försiktig när du använder det.

Du kan välja att sticka med enkel tråd på t.ex. stickor 2 eller 2½ mm, eller så kan du sticka med dubbeltråd på stickor 3-4 mm. Oavsett vilken nålstorlek eller vilket mönster du väljer bör du alltid göra ett stickprov först. Detta är en förutsättning för att du ska kunna få måtten i mönstret att passa. Du kan behöva justera stickstorleken lite för att få den att passa perfekt.

Vårt stickprov på stickor 3 mm med 2 trådar ger en stickfasthet på 29 maskor per 10 cm. Resultatet är något fast uttryck, så du kan gå upp någon stickstorlek om dy hellre föredrar ett lösare uttryck.

KÖP BILLIGT ÅTERVUNNET BOMULLSGARN

Tunt återvunnet bomullsgarn med denimlook har vi fått hem som en liten överbliven rest och vi säljer den för endast 600 SEK för en kon med ca. 1 kg garn. Det motsvarar 30 SEK för 50 gram garn.

Återvunnet bomullsgarn är en överskottsprodukt från textilindustrin. Om vi ​​inte köpte hem den skulle den bara ligga och samla damm som deadstock i textilfabrikens lager. Så det här garnet, som också består av återvunnen bomull, tas verkligen till vara.

BEHÖVER DU TILLBEHÖR?

Kolla in vårt Garntillbehör. Här hittar du t.ex.

  • stickor
  • knappar
  • en mätare för dina stickor
  • en fin sax för ditt handarbete.

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen