Denim 16/1 tunt återvunnen bomull (ca. 2,5kg) – grågrön

Produktinformation:

Material

80% återvunnen bomull 15% bomull 5% andra fiber

LÖPLÄNGD per 50 gram

16.000 m/kg (ca. 400 m per 50g)

Form

kon

Pris ved 50 gram

18 kr

STICKNING

följetråd eller flera trådar samman

kr 450,00

(18 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

80% återvunnen bomull 15% bomull 5% andra fiber

LÖPLÄNGD per 50 gram

16.000 m/kg (ca. 400 m per 50g)

Form

kon

Pris ved 50 gram

18 kr

STICKNING

följetråd eller flera trådar samman

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.296 l vatten
ca. 27,3 kg CO2
ca. 21,2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

TUNT ÅTERVUNNET BOMULLSGARN I GRÅGRÖN NYANS

Här är ett italienskt garn som kan värma ditt gröna hjärta. Det är ett tunt återvunnet bomullsgarn garn med grön profil då hela 80% består utav återvunnen bomull. Här snackar vi verkligen om hållbarhet. Den återvunna bomullen kommer från använda jeans, som behandlas och finfördelas i speciella maskiner. Resultatet blir fibrer som sedan kan spinnas till en tråd. Förutom återvunnen bomull består garnet av vanlig bomull och några andra okända fibrer.

TUNT ÅTERVUNNEN BOMULL TILL OLIKA PROJEKT

Bomullsgarnet är formidabelt som stickgarn om du tar ihop flera trådar. Vill du använda det till din stickmaskin så ska du tänka på att sticka med en låg spänning eller ta ihop flera trådar så det blir starkare. Med en stickamaskin kan du skapa vackra, klädesplagg så som tröjor, toppar, halsdukar och byxor. Du kan även använda stickmaskinen till att skapa vackra plädar eller filtar. Vill du ha ett liknande garn som är tjockare och i andra nyanser, vill vi tipsa dig om vårt Recy- denim.

OBS! Garnet kan dra lite snett vid slätstickning. Du kan eventuellt undvika detta genom att kombinera räta och aviga maskor.

BILLIGT RESTPARTI

Garnspecialisten handlar endast med restpartier och kan på den vägen erbjuda lägre marknadspriser. Det är en väldigt liten rest vi har fått hem från den italienska textilindustrins överskottsproduktion. Det finns därför inte så mycket på lagret. Vi säljer det för endast 450 SEK per kon som väger ca. 2,5 kg.

Se mer: bomull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.