Slurp alpackagarn

-50%

Material

100% alpacka

Löplängd

ca. 2.000 m/kg (ca. 100m/50g)

Form

kon

Pris per 50 gram

60 kr

Stickning

stickor 5-6 mm

Virkning

nål 5-6 mm

Maskinstickning

grovstickor

Vävning

varp/inslag

kr 1.320,00kr 1.570,00

Nollställ

kr 1.320,00kr 1.570,00

Variant
This option is required
ca. 1,1 kg ca. 1,2 kg ca. 1,3 kg
Variant
This option is required
Råvit Svart
Clear selection
Artikelnummer 47 Kategorier , , ,

100% ALPACKAGARN

Läckert, mjukt och tjockt alpackagarn från Italien. Det består uteslutande av den mjukaste alpackan och är spunnen med 3 trådar. Garnet är perfekt till olika klädesplagg som du vill ska vara varma. Vad sägs om en mysig tröja, polo eller kanske en slipover? Du kan använda det som stickgarn, virkgarn, vävgarn – och kanske även som maskingarn (grovstickning) Det vita garnet kan du även färga med våra syrafärger.

VARMT OCH TJOCKT ALPACKAGARN

Alpackorna lever i Anderna och de trivs bäst på en höjd över 3800 meter. I dessa kalla trakter bildar alpackan en tjock ull, som är många gånger varmare än fårull. Den påkostade, unika ullen innehåller inte lanolin, fibrerna är väldigt tåliga och absorberar bara lite vatten, Det väger lite och bäst av allt – ullen är otroligt mjuk och kliar inte.

TVÄTTA ALPACKAULL

Alpackagarnet bör tvättas i handtvätt i max 30 grader eller i maskin med program för ulltvätt. Innan du kastar in något i tvättmaskinen, råder vi dig att tvätta en provlapp. Kom ihåg att använda ulltvättmedel.

LYXGARN FRÅN TEXTILINDUSTRINS ÖVERSKOTTSPRODUKTION

Allt vårt garn, inklusive detta 100% alpackagarn, kommer från textilindustrins överskottsproduktion. Istället för att industrin slänger perfekt fungerande garn, köper vi upp det vi kan. På den vägen kan du göra ett mer hållbart garnköp för ett lägre marknadspris. Detta garn kommer från en liten rest. Garnet säljs i koner och kostar 1200 kr/ kg. Detta motsvarar ett pris på endast 60 kr/ 50g.

Se mer: ull

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.