Baby bomullsgarn (1 kg)

Produktinformation:

Material

85% bomull 15 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 215 m

Form

kon á 1 kg

Pris ved 50 gram

15 kr.

STICKNING

stickor 4-5 mm

kr 500,00

(15 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Material

85% bomull 15 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 215 m

Form

kon á 1 kg

Pris ved 50 gram

15 kr.

STICKNING

stickor 4-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.355 l vatten
ca. 12 kg CO2
ca. 8 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

Mjukt bomullsgarn

Mjukt, tjockt och superläckert baby bomullsgarn från Italien. Garnet är sammansatt av 85% bomull och 15% polyamidoch är spunnet ihop som en i-cord svans. Spinntekniken kallas för ”empty yarn” eller ”hollow yarn”, vilket gör att garnet känns otroligt lätt och luftigt. Garnet är perfekt till tröjor och alla projekt där man normalt vill använda ull, eller till t.ex chunky tröjor som ska vara lätta. Babybomullsgarnet är klifritt och är därför perfekt för den som inte tål ull.

Polyamid tillsätts för att ge styrka och hållbarhet till garnet.

Stickfasthet

Vi har gjort några stickprover och tycker att garnet blir snyggast på stickor 4,5 mm = 20 maskor = 10 cm. Men kom alltid ihåg att göra ett eget stickprov så att du kan kontrollera att antalet maskor stämmer med mönstret. Observera att stickfastheten inte är exakt densamma i de olika varianterna, vilket mycket väl kan skilja några maskor åt. Tänk också på att bomull krymper, så ta hänsyn till detta när du väljer nålar/stickor och mönster. Vi rekommenderar att göra ett stickprov och tvätta det för att hitta en stickfasthet som matchar mönstret.

Baby bomullsgarn till många förmål

Du kan få ut riktigt fina saker av det supermjuka och lätta garnet. Garnet blir fint till t.ex. varma tröjor eller koftor eller för en väldigt lätt men ändå varm mysig filt.

Tvättråd Baby bomullsgarn

Vi brukar rekommendera att tvätta stickade plagg för hand men du kan även tvätta i tvättmaskin på ett skonsamt program. Innan du väljer att tvätta i maskin så råder vi att provtvätta först, t.ex ditt stickfasthets-prov. Oavsett vilken tvättmetod du väljer kommer det färdiga stickade plagget att krympa något efter tvätt, vilket beror på bomullsinnehållet.

Garntillbehör

Hos Garnspecialisten kan du även hitta olika tillbehör till ditt handarbetsprojekt, till exempel:

Se mer: bomullsgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.