Puffo mohair följetråd (ca. 350g) – råvit

Produktinformation:

Material

50% kid mohair 50% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 450m / 50g)

Form

härvor á ca. 350g.

Pris ved 50 gram

58,33kr.

STICKNING

Tunnare stickor eller som följetråd

kr 300,00

(58,33kr. / 50 g)

Tillgänglighet: 47 i lager

Produktinformation:

Material

50% kid mohair 50% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 450m / 50g)

Form

härvor á ca. 350g.

Pris ved 50 gram

58,33kr.

STICKNING

Tunnare stickor eller som följetråd

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 385 l vatten
ca. 6,6 kg CO2
ca. 2,1 KwH

Puffo tynd mohair følgetråd er et overskudsprodukt fra den europæiske tekstilindustri. Derfor er du med til at mindske garnspild og spare på verdens ressourcer, når du køber garnet.

TUNN OCH MJUK MOHAIR FÖLJER TRÅD

Mjuk, läcker och fluffig tunn mohairtråd, som är det perfekta alternativet till Kid silk mohair. Garnet är sammansatt av 50 % kid mohair och 50 % polyamid, vilket har lagts till för att säkerställa styrka och hållbarhet för ditt handarbete.

Garnet är borstat och supermjukt. Dessutom så har den en tjocklek som gör att man kan använda den både som den är på tunna stickor eller som följetråd tillsammans med annat garn, till exempel tillsammans med vår Italienska merino eller Lani merino extrafine, båda två. finns i flera vackra färger.

GARN TILL FÄRGNING

Garnet är vitt och mycket lämpligt för färgning. Garnspecialisten säljer även pulver för garnfärgning – vi har det i burkar om 10 och 100 gram. Se syrafärger här.

GARNET SKA SPOLAS

Om du ska färga garnet är det praktiskt att det kommer i härvor, men när du ska sticka eller virka med det måste det först nystas upp. Du kan göra detta genom att hänga den över en stolsrygg och veva in det till nystan. Alternativt – och för att göra det enklare – kan du överväga att investera i en garnvinda samt nystmaskin. Du kan läsa mer om det här.

ATT TVÄTTA TUNN MOHAIRTRÅD

Garn med mohair bör handtvättas i max 30 grader. Rör ner tvättmedlet väl i vattnet innan du lägger i garnprojektet. Flytta försiktigt på kläderna – de får inte vridas. Skölj kläderna väl och låt det torka på golvet, gärna på en handduk.

BILLIGT MOHAIRGARN

Garnet är från ett restparti från Italien som vi fick hem i härvor i vit nyans. Vi säljer den för endast 300 kr där en härva väger 350g.

Puffo tunn mohairtråd är en överskottsprodukt från textilindustrin, det är ett mer hållbart sätt att köpa garn, snarare än att köpa garn som är producerat med direkt syfte att sälja som garn till privatpersoner.

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.