Rublo shiny merino (ca. 500g)

Material

53% merino 47% polyamid

Löplängd

ca. 210 meter / 50 gram

Form

kon á ca. 500g

Pris per 50 gram

25 kr

Stickning

stickor 3-4 mm

Virkning

Nål 3-4 mm

Maskinstickning

Vävning

Varp/inslag

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

ITALIENSKT SHINY MERINO

Italienskt shiny merino är ett spännande garn som är både glasnsigt och mjukt. Merinoullen kommer från merinofår, som är en fårras som främst föds upp för sin ull. Jämfört med vanlig ull är merinoull mycket mjukare och tunnare.

Använd det som stickgarn, eller virkning, vävning eller maskinstickning. Oavsett vad du använder den till kommer ditt färdiga arbete att bli mjukt och glänsande.

TVÄTT AV ULLGARN

Det är ett högt innehåll av ull i detta garn och det måste tas om hand för att det ska se bra ut. Genom att tvätta din ull med speciellt ulltvättmedel förlänger du dess livslängd och bibehåller ullens egenskaper. Om ull tvättas i en vanlig tvätt kommer fibrerna att förstöras och din ullprodukt förlorar sina egenskaper.

Genom att använda tvättmedel speciellt framtaget för ull sliter du inte ut ullfibrerna, så ditt projekt kommer att fortsätta vara skönt och mjukt mot huden, vilket normal tvätt förstör med tiden.

Undvik att torktumla dina yllekläder. Ullen kommer att krympa om den torktumlas. Häng istället din ull på tvättlinan på tork. Har du en väldigt tung ulltröja eller en filt kan du lägga den på en handduk på bordet, eftersom den tunga, blöta ullen annars kan dra ditt fina projekt längre.

BILLIGT ÖVERSKOTTSGARN

Italienskt shiny merino är en överskottsprodukt från en textilfabrik som levererar till de ledande modehusen. Det är inte så att det är något fel på det, det är bara att för mycket av det har producerats. Genom att köpa den har vi bidragit till att den inte bara ligger gömd på ett lager. Du kan därför göra ditt garnköp mer hållbart här, i och med att det är ett garn som kanske inte skulle användas till något om vi inte hade köpt det.

Samtidigt får du garnet till ett riktigt bra pris – nämligen till endast 450 kr/kg. Vi har bara ett fåtal koner av det spännande garnet, så vill du säkra en kon eller 2 så måste du vara snabb.

Se mer: merino

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.