Iride merino mohairgarn – pepparmynta (900g)

Produktinformation:

Material

40% merino 22% polyamid 20% mohair 10% angora 8% viskos

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.000 m/kg (ca. 200 meter per 50 gram)

Form

på kona à ca. 900g

Pris ved 50 gram

endast 70kr

STICKNING

stickor 4mm (stickfasthet per 10 cm = 20 maskor)

kr 1.200,00

(endast 70kr / 50 g)

Tillgänglighet: 33 i lager

Produktinformation:

Material

40% merino 22% polyamid 20% mohair 10% angora 8% viskos

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.000 m/kg (ca. 200 meter per 50 gram)

Form

på kona à ca. 900g

Pris ved 50 gram

endast 70kr

STICKNING

stickor 4mm (stickfasthet per 10 cm = 20 maskor)

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.592 l vatten
ca. 23,3 kg CO2
ca. 6,6 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

FLUFFIGT ULLGARN MED MOHAIR

Här har vi ett läckert och fluffigt ullgarn med mohair  som vi fått hem från Italien. Garnet är 3-trådigt och är blandat med b.la merinoull, mohair och angora. Garnet är mjukt och kan användas till stickning, virkning, maskinstickning och vävning – både varp och inslag. Skapa vackra tröjor, hattar, vantar, kuddar, plädar eller kanske dynor med detta vackra ullgarn!

VACKERT STICKGARN

Garnet kommer i en färg och påminner mycket om våren där vi valt att kalla den ljusgröna tråden som dominerar mest, för pepparmynta. Den andra och tredje tråden är gul och svart. Det är ett mycket vackert garn som får våra trötta vinterhjärnor att vakna till lite.

STICKFASTHET MED MÅNGA MÖJLIGHETER

Med ett stickfasthet på 20 maskor per 10 cm, finns det riktigt många möjligheter för att använda det som stickgarn. Du kan  tillexempel sticka en Inga Krusiduller Sweater eller en Ankers tröja – My Size. Dessa tröjor är både fina och nybörjarvänliga.

BILLIGT ULLGARN MED MOHAIR

Om du skulle gå ut och köpa denna typ av garn till ett vanligt pris, skulle priset per kilo vara ca. 2250 SEK. Om du inte vill ge så mycket har du hamnat på rätt plats, för här kan du få det för endast 1200 SEK / kg. Du sparar 47% av det normala marknadspriset. Detta är såklart inte det enda ullgarnet vi har här på webbshoppen. Är du intresserad av något annat slags ull, finns det mer på kategori ull.

När du handlar hos oss så bidrar du till ett mer hållbart garnköp, eftersom allt garn vi säljer kommer från överskottsproduktion från textilindustrin. Det är därför en cirkulär produkt.

tvättanvisning på mixgarn med mohair

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.