AKRYLGARN

Se vårt urval av billiga effektgarn till konkurrenskraftiga priser, dvs. max 20,00 kr. per 50 gram.

Visar 1–20 av 35 resultat

BILLIG AKRYLGARN
Om du letar efter billigt akrylgarn har du kommit till rätt ställe. Här kan du köpa akrylgarn för virkning, stickning, vävning och stickmaskiner.

Ibland kan du hitta akrylgarn på konor / spolar så du kan använda det till maskinstickning. De är också riktigt trevliga som virkgarn och stickgarn.

Dessutom kan det också vara tunt akrylgarn som kommer att vara riktigt trevligt som en följetråd till naturmaterial.

Förutom akrylgarn och andra typer av syntetgarn kommer du också att kunna hitta garn av viskos. Det är ett naturligt material. Den är gjord av träfibrer, men eftersom dessa har omvandlats till textilfibrer genom kemisk behandling har vi ändå valt att lägga till viskosgarn i denna kategori.
Vad är akrylgarn och vad är det gjort utav?
Akrylgarn är garn tillverkat av syntetiska material. Akrylgarn har sina fördelar jämfört med garn med naturliga fibrer.

En sstor fåordel med akrylgarn är att det är billigt. En annan fördel är att du får ett lättare garn med akrylgarn, snarare än om du väljer ett naturligt garn med samma löplängd. På så sätt undviker du för mycket vikt i ditt garnprojekt.

En tredje sak är att akrylgarn (liksom andra typer av syntetiska garn) har en mycket högre färgfasthet än garn som produceras uteslutande av naturliga material. Dess färger kommer därför att bli mycket mer opåverkade genom att tvättas många gånger. Det är inte heller några färger som färgas av.

Akrylgarn har en mycket större slitstyrka och hållbarhet än naturligt garn. Det kommer därför att vara mycket bättre att hålla passformen trots upprepad tvättning eller användning. Beröm av akrylgarn slutar inte här, för akryl är också ett allergivänligt material. Det är därför ett bra val av garn för dig som reagerar på ull och andra naturmaterial.

Naturligt garn och akrylgarn är inte två separata världar. Du kan därför enkelt kombinera naturmaterial med akryl och tvärtom. Till exempel, då och då kan du kanske hitta rester av akrylgarn av bomull här i webbshoppen.

Ullgarn där syntetiska material tillsätts gäller särskilt strumpgarn. Detta beror på att ett garn används för projekt där hög slitstyrka behövs. Samtidigt läggs det också till fina ullgarn som ett fint mohairgarn för att ge det lite motståndskraft.
Erbjudande på akrylgarn
När vi säljer rester kan du hitta akrylgarn och garn gjorda av andra syntetiska material till riktigt låga priser. Dessa priser är så låga att de är i nivå med erbjudanden på akrylgarn hos garnhandlare som annars bara säljer nyproducerat garn.
Vad kan man sticka av akrylgarn
Ja, vad kan akrylgarn användas till? Faktum är att akrylgarn erbjuder många alternativ. Du kan tillexempel använda akrylgarn för blusar, tröjor, hattar, vantar, halsdukar. Du kan även använda akrylgarn för saker för den lilla nya! Det kan vara både babyfiltar och babykläder.

Du kan också fråga dig själv vilka mönster du kan använda för akrylgarn.

Om du vill använda akrylgarn som stickgarn, behöver du bara göra ett stickprov för att se om stickfastheten passar in i vad som anges i mönstret..
Effektgarn till stickning och virkning
Bland syntetiska garn finns det inte bara akrylgarn. Här i webbshoppen hittar du också mycket speciella garn som ingen annan har. Bland dessa kan till exempel vara silvergarn och guldgarn. Vi har några riktigt bra erbjudanden på effektgarn här.

Effektgarn bildar en rolig textur i dina handarbete. Det är bäst att sticka slätstickning när du använder effektgarn för dina stickprojekt. Då kommer effekterna till sin rätta.

Av samma anledning är effektgarner perfekt för mysiga stunder framför TV: n, där du då och då kan njuta av synet av din glittrande stickning.

Effekgarn kan innehålla syntetiska fibrer eller lurexfibrer som ger garnet dess speciella effekter. Dessa kan vara i form av t.ex. guld, koppar eller silverbling som bidrar till en glittereffekt i dina handarbete.

Så vad sägs om att sticka ett par strumpor eller en blus som kan glittra på en grå väderdag och göra dagen lite ljusare?

Effekgarn kan faktiskt vara annat än blinggarn. Det kan vara i en unik struktur som gör det till ett effektgarn. Det kan till exempel vara steggarn, pälsgarn och bouclégarn. Med sådana garn kan du få ett riktigt spännande utseende i dina garnprojekt – även om du använder det som stickgarn och ”bara” stickar slätstickning utan att behöva stickas enligt alla konstregler för att få en speciell struktur.
Köp akrylgarn online
Genom att köpa akrylgarn från oss kan du nästan köpa det som om det var på rea. Detta beror på att våra priser i de flesta fall är 67% lägre än marknadspriset. Du kan få så bra erbjudanden på garn här eftersom vårt urval av garn är rester från textilindustrin.
Hållbart köp av garn
Det faktum att vi köper rester i garn från industrin gör det till ett mer hållbart sätt att använda garn. Detta beror på att detta är en cirkulär produkt.

Samtidigt kan du se fram emot att snabbt få ditt garn hem, för vi får det levererat till dig inom 2-4 arbetsdagar.

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.