Trend merino angora (ca. 1kg)

Material

50% merino 30% viskos 20% angora

Löplängd

ca. 5.000 m/kg (ca. 250 meter per 50 gram)

Form

på kona à ca. 1kg

Pris per 50 gram

45 kr.

Stickning

sticka 3 mm (stickfastighet 10 cm = 24 m)

Virkning

nål 2,5 mm

Maskinstickning

ej lämplig

Vävning

inslag

kr 900,00

kr 900,00

Variant
This option is required
Cerise Gråblå Halm Kolgrå Lax Ljus tryffel Mynta Gröngul Pastell pink Salvia Sart gul Senap
Clear selection

MJUKT ULLGARN MED VISKOS OCH ANGORA

Vi har fått in ett superläckert och mjukt ullgarn med  merinoull, angora och viskos! Garnet är 3-trådigt och har en lätt vit melering i hela färrgutbudet. Eftersom garnet innehåller angora så finns det fint ludd som sticker ut.

FLUFFIGT EFTER TVÄTT

De små angorahåren hjälper till att ge garnet ett fluffigt utseende. Detta uttryck är inte omedelbart när det är på konan, utan det kommer efter du tvättat garnet. Detta beror på att tvätten får fibrerna att öppna sig, vilket leder till ett mer luftigt garn. Du bör därför ta hänsyn till detta när du använder det som stickgarn eller virkgarn. Ge garnet lite utrymme så att fibrerna kan komma ut.

Strukturen påminner om Merci från Filocana. Skillnaden är bara att det innehåller bomull och inte angora och viskos. Om du vill ha ett garn med samma material – men utan viskos – rekomenderar vi starkt vårt Angora Merino

STICKFASTHET

Om du använder det mjuka ullgarnet som stickgarn har du många alternativ med det. Du kan använda den med både 1, 2 eller 3 trådar. Vi har kommit till följande stickfastigheter:

1 tråd – sticka 3mm
10 cm slätst = 24 maskor
Till exempel kommer den att passa en Ankers Cardigan (PetiteKnit)

2 trådar – sticka 5 mm
10 cm slätst = 16 maskor
Den här stickfastigheter passar till en Novis Sweater (PetiteKnit)

3 trådar – nål 7 mm
10 cm slätst = 13,5 maskor
Här kan du sänka ner eller gå upp till 13-14 maskar beroende på vilket mönster du vill använda.

GARN TILL STICKNING OCH VIRKNING

Detta vackra ullgarn med viskos finns i flera fantastiska färger och kan avnändas till många olika projekt. Några exempel vi kan ge är blusar, hattar, vantar, sjalar, koftor, babykläder, kuddar och filtar. Detta är såklart inte det det ända du kan göra, ullgarnet har alla möjligheter.

BILLIGT ULLGARN MED VISKOS

Eftersom detta mjuka ullgarn med viskos innehåller angora, kan det beskrivas som ett lyxgarn. Ett sånt här slags garn brukar vanligtvis gå på ca. 2700 kr/kg. Vi på Garnspecialisten säljer överskottsgarn från textilindustrin  och kan därför pressa ner priserna rejält. Hos oss får du garnet för endast 900 kr/kg och sparar därmed 67%

 

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.