Suri alpacka (250 g) – gråsvart

Produktinformation:

Material

100 % suri alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 400 m/50 g

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

Stickor 2,5-3 mm eller med flera trådar till önskad sticka

kr 350,00

(70 kr / 50 g)

Tillgänglighet: Slut i lager

Produktinformation:

Material

100 % suri alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 400 m/50 g

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

Stickor 2,5-3 mm eller med flera trådar till önskad sticka

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 528 l vatten
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

100% suri alpacka är en överskottsprodukt från den europeiska textilindustrin och du hjälper därför till att stoppa garnspill och spara på världens resurser när du använder det till ditt handarbete.

100 % SURI ALPACKA

Supermjukt och läckert naturgarn som innehåller 100% suri alpacka. Ullen kommer från alpackan som lever i Anderna i Peru, där den behöver en varm och tjock ull för att hålla värmen.

Suri alpacka är den finaste och mjukaste baby alpacka ullen, som dessutom är silkeslen och långhårig. Babyalpacka är inte från alpackaföl, utan det kommer faktiskt från undersidan av alpackans mage, där ullen är extra fin och mjuk. Garnet innehåller mikroskopiska luftfickor, vilket gör garnet mycket lätt och behagligt varmt.

STICKFASTHET

Garnet är perfekt som följetråd. Du kan även sticka som den är, t.ex. till en snygg blus, väst eller kofta. Antingen med en enkeltråd eller med två eller tre trådar tillsammans så du kan gå upp i stickstorlek.

Vi har gjort ett stickprov med dubbeltråd på stickor 3,5 mm som gav 20 maskor á 10 cm. Oavsett om du väljer att använda en enstaka tråd eller flera trådar bör du alltid göra ett stickprov innan du börjar med ett mönster.

STICKA TRÖJA I SURI ALPACKA

100% suri alpacka är ett riktigt lyxgarn. Det är som sagt rena naturmaterial och det är supermjukt och lätt. Den kommer att passa väldigt bra till en snygg tröja, väst eller kofta. Kanske vill du ha det till en del av din fair-isle stickning?

Du kan givetvis både sticka och virka med det läckra garnet som har en löplängd på ca. 400 m per 50 gram. Vi uppskattar att den går att sticka på stickor 2,5 – 3,5 mm. Du kan självklart också välja att sticka med fler trådar på tjockare stickor, eller så kan du använda den som följetråd.

Vårt stickprov med stickor 3,5 mm ger en stickfasthet på 20 maskor per 10 cm. Oavsett om du väljer att använda en enstaka tråd eller flera trådar bör du alltid göra ett stickprov innan du börjar med ett mönster

GRATISMÖNSTER PÅ LÄTT TOPP

I bildgalleriet kan du se Zuzana i en kortärmad top med hålmönster. Det är den läckra Brise top från Fiftyfabulous och mönstret är helt gratis! Till toppen så har Zuzana använt en härva och stickat med dubbeltråd med stickor 3,5 mm.

Billigt naturgarn hos Garnspecialisten

Även Suri alpacka kommer från textilindustrins överskottsproduktion. Du får garnet i en härva med en vikt på ca. 250 gram. När vi skriver ”ca” betyder det att enskilda härvor mycket väl kan väga lite under 250 gram, men avvikelsen kommer givetvis att ligga inom vad vi lovar i våra försäljningsvillkor (max 4% avvikelse).

Vi säljer Suri alpaca för endast 300 kr / härva med en vikt på ca. 250 g. Detta motsvarar ett pris på endast 70 SEK per 50g. Du behöver bara 1 härva för en tröja i storlek Medium när du stickar i enkeltråd med stickor 2,5-3mm! 

VINDA GARN

Garnet kommer som sagt i härvor/buntar och måste därför vindas upp innan man kan sticka eller virka med det. Till det behöver du en garnvinda – såvida du inte vill använda en stolsrygg eller en medhjälpare för att hålla garnet åt dig – och Garnspecialisten säljer även en nystamaskin som kan vinda extra mycket garn.

Varför välja alpackagarn?

Alpackorna lever i Anderna, eftersom de trivs bäst på 3 800 meters höjd. I dessa kalla regioner producerar alpackan en tjock ull, som är många gånger varmare än fårull. Den dyrbara unika ullen innehåller inte lanolin, fibrerna är mycket slitstarka, absorberar endast lite vatten och väger lite. Bäst av allt; ullen är otroligt mjuk och sticks inte, som vi annars vet från fårull.

Tvätt av 100% suri alpacka

Rent alpackahantverk bör handtvättas försiktigt med ulltvättmedel. Alternativt kan det tvätta i tvättmaskinen på ullprogrammet, men försök att tvätta ditt stickprov först så du ser hur det klarar av maksinen.

Se mer: alpacka

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen