Oeko-tex merino silke tång (ca. 1kg) - naturvit

Material

51% oeko-tex mullbärssilke, 29% oeko-tex merino, 20% havstång (SeaCell)

Löplängd

125m/50g

Form

kon á 1kg

Pris per 50 gram

endast 75 kr

Stickning

s. 3-4,5 mm

Virkning

Nål 4-5mm

Maskinstickning

Vävning

varp/inslag

kr 1.500,00

Tillgänglighet: 1 i lager

OFÄRGAT OEKO-TEX MERINO SILKE TÅNG

Ännu en gång har vi fått hem detta populära lyxgarn bestående av Oeko-tex mullbärssilke, Oeko-tex merino och tång (SeaCell). Garnet har en vacker jämn glans, är mjukt och spunnet med 2 tjocka trådar som var och en är spunnen av många tunna fibrer. Garnet passar bäst till stickor 3-4 mm och blir superfint till en snygg sommartopp eller lätt sommarblus. Eftersom garnet är Oeko-tex-märkt, är det helt fritt från skadliga kemikalier och därför även idealiskt för babystickning.

GARN SOM INNEHÅLLER SEACELL

Detta silke-merinogarn innehåller SeaCell, som är en ny typ av viskos gjort på havstång. Tången skördas på ett hållbart sätt, orsakar inga skador på havsmiljön och tångplantorna fortsätter att växa efter skörd. Innehållet av mullbärssilket kommer från ett familjeägt företag som också har stort fokus på hållbarhet. Här produceras allt garn med energi från eget vattenkraftverk och under hela processen arbetar de med att minska på materialspill. När det ändå finns rester som inte säljs på vanligt sätt, får vi köpa hem det. Därför kan du hjälpa till att ge detta garn med hög kvalité ett nytt liv.

FÄRGA SILKEGARN MED SYRAFÄRGER

Garnet levereras i form av koner i en naturvit färg, men vill du hellre ha det i en annan färg, kan du använda våra syrafärger som är idealiskt till färgning av garn. Hos Garnspecialisten kan du välja mellan ett helt kit som innehåller 13 olika färger i form av pulver, inklusive tillbehör. Vill du bara ha några enstaka färger så kan du välja burkar på 10 gram, respektive 100 gram.

Vi har tidigare haft detta garn med innehåll av SeaCell på lagret men då var det i härvor. Nu säljer vi det i form av koner med en vikt på 1 kg. Eftersom det är en liten rest så måste du vara snabb. Vi får troligtvis inte hem det igen.

Bör handtvättas i max 30 grader.

Garnet är Oeko-Tex certifierat.

Se mer: Silke, ull, garn till färgning

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.