Nila alpacka merinogarn (1,3 kg) - råvit

Produktinformation:

Material

50% alpacka 50% merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 2.000 m/kg (svarer til ca. 100m/50 gram)

Form

kon

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

s 4-5 mm

kr 1.120,00

(45 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

50% alpacka 50% merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 2.000 m/kg (svarer til ca. 100m/50 gram)

Form

kon

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

s 4-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.744 l vatten
ca. 40,6 kg CO2
ca. 11,1 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

ALPACKA MERINOGARN

Mjukt och läckert 3-trådigt alpacka merinogarn från Italien. Det är ett självklart val av ullgarn för dig som framhåller att det inte får innehålla syntetmaterial. Garnet är i princip identiskt med Lore alpaka merino som du även kan köpa hos oss.

PLAGG I ALPACKA MERINOGARN

Du kan verkligen skapa fina plagg med detta alpacka merinogarnet. Du kan använda det både som stickgarn, virkgarn och vävgarn – och kanske även som maskingarn (grovstickning). Ullgarnet är supermjukt, vilket gör det till perfekt till klädesplagg eller till andra saker som ska ligga nära huden. Skapa mysiga tröjor, koftor, halsdukar, mössor, vantar och mysiga filtar.

GARN TILL SYRAFÄRGER

Ullgarnet är vitt, vilket gör att du kan använda det till syrafärgning – Har du sett vårt kit med syrafärger till garn? Du kan även köpa burkar på 10g, respektive 100g. Kika in på vår instagram och se våra kunders färgresultat.

GARN FRÅN TEXTILINDUSTRINS ÖVERSKOTTSPRODUKTION

Garnet kommer från den italienska garnindustrins överskottsproduktion. Det är alltså en rest och du kan på den vägen köpa garn för ett lägre marknadspris. Det levereras på koner och vi säljer det läckra ullgarnet för endast 900 kr/kg.

Eftersom garnet kommer från överskottsproduktion, blir ditt garnköp ett mindre klimatavtryck hos oss, än när du köper hos en traditionell garnbutik.

PS: Om du skulle vilja ha ett liknande garn där det även tillkommer bomull, kan du ta en titt på Ros alpacka merino bomullsgarn.

Se mer: ull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.