Mantra alpacka merino (ca. 200g) - råvit

Material

65% alpacka 35% merino

Löplängd

ca. 150m/50 gram)

Form

I härvor á ca. 200g

Pris per 50 gram

70 kr

Stickning

3½-4 mm, vi rekommenderar att du gör ett eget stickfasthetsprov

Virkning

Nål 3-3½ mm, vi rekommenderar att du gör ett eget stickfasthetsprov

Maskinstickning

grovstickor

Vävning

kr 260,00

Tillgänglighet: 1 i lager

ALPACKAGARN MED MERINO

Mjukt och superläckert 3-trådigt ullgarn från Italien i 100% naturmaterial, nämligen alpacka och merino. Det är ett självklart val av ullgarn för dig som framhåller att det inte får innehålla syntetmaterial.

Garnet fungerar till de flesta handarbetstekniker, så som virkning, stickning och vävning (inslag). Vi föreställer oss att det blir perfekt till mysiga tröjor, cardigans, slipovers, halsdukar och filtar.  Inte nog med att man kan använda det till många olika saker, garnet är även benvitt, vilket talar för att man kan använda det till färgning. Har du förresten sett vårt kit med syrafärger för garnfärgning? Eller våra burkar med 10 eller 100 gram pulver för färgning.

Vi har fått ullgarn med alpacka och merino som en liten restsats från Italien. Den är i härvor och väger ca. 200g, som du kan få här för endast 260 SEK. Det är inte bara ett riktigt bra erbjudande för ullgarn, det är också ett hållbart garn eftersom det är en överskottsprodukt från textilindustrin. Det är alltså ett garnköp där du kommer att lämna ett mindre klimatavtryck än om du gör ditt garnköp i en traditionell garnbutik.

Se mer: alpacka, merino, ull 

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.